Magazín

Veronike zhorelo veľa hrncov i makroniek, teraz otvára cukráreň: Jej zákusky idú na DRAČKU!

Prečítajte si inšpiratívny a úprimný rozhovor s mladou cukrárkou z Nitry, ktorej hobby prerástlo do niečoho, čo ani sama nečakala.

Ilustračný obrázok k článku Veronike zhorelo veľa hrncov i makroniek, teraz otvára cukráreň: Jej zákusky idú na DRAČKU!
15
Galéria
Zdroj: Veronika Záhorská

Aké zákusky teraz u vás letia najviac?

Rozhodne Pavlove tortičky a veterníky, preto ich aj často v ponuke nazývam bestseller. Sú to také protiklady, Pavlova ako pomerne nový dezert v našich končinách a naopak, veterník totálna klasika. Ľudia si ich zamilovali, čo ma veľmi teší.

Onedlho otvárate vlastnú prevádzku. To musí byť snom každej cukrárky, alebo nie?

Pravdupovediac, cukráreň vôbec nebola v pláne. Piekla som 3 roky doma, najskôr iba pre zábavu a relax na materskej, neskôr pre známych a potom sa to nejak stalo, že tie koláčiky a torty začali ľudia objednávať pravidelne. Povedala som si fajn prilepšenie k materskej a kúpili sme prvú chladničku iba na moje výtvory. Takto sa to mesiacmi znásobovalo až sme prišli k stavu 3 gastro chladničky v jednej z izieb, a to už môj manžel nezvládal a začal riešiť priestor pre našu výrobu.

Takže manžel zakročil a spravil dobre, však?

Popravde, ja by som sa sama asi nikdy k tomu nedokopala, neznášam vybavovačky na úradoch a toto teda bolo! Tým chcem povedať, že mu vďačím za nakopnutie, podporu a za to, že ma vlastne posunul ďalej.

Bolo náročné nájsť v Nitre vhodný priestor?

Priestor, ktorý sme našli, bol dosť veľký. Nebola podmienka si ho prenajať celý, no zo strany pani správkyne bol veľmi ústretový prístup, čo ma tiež veľmi povzbudilo. A, samozrejme, znova úradoval Stanko a hovorí: „Skúsme to, veď koľko je v Nitre dobrých cukrární s vlastnou výrobou hneď vedľa? Čerstvejšie už nemôže byť nič a k tomu dobrá káva a útulné domácke prostredie, to musí fungovať!“ Tak je to tu, 1. mája bude slávnostné otvorenie cukrárne s ochutnávkou koláčikov, dobrou kávou a všetkým, čo k tomu patrí. Všetkých srdečne pozývam.

Veronikin TIP na makrónky: Rozhodne treba bielka oddeliť minimálne 2 dni vopred a musia byť izbovej teploty. Nepečte makrónky na vysokej teplote a presne na gram vážte suroviny. Ale je to zradný dezert, záleží na všetkom aj na kvalitnej jemne mletej mandľovej múke. Ako výborná plnka poslúži ganache z bielej čokolády s akýmkoľvek ovocným pyré.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zákusky šikovnej cukrárky z Nitry žnú úspechy
15
Galéria
Zdroj: Veronika Záhorská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM