Monika Hanigovská
Magazín
TIETO základné POTRAVINY by ste nemali opakovane ZOHRIEVAŤ: Vedeli ste o nich?
Existujú potraviny, ktoré sa neodporúčajú opätovne zohrievať. Niektoré z nich vás možno prekvapia.

3) Hríby
Pozor by si mali dávať i milovníci hríbov. Tento poklad z prírody ukrýva v sebe veľké množstvo bielkovín, vitamínov aj aminokyselín. Problém však môže nastať pri tepelnom spracovaní – hrozí totiž zmena kompozície bielkovín.
Výsledok? Riskujete nepríjemné nadúvanie a bolesti žalúdka. Hríby ohrievajte maximálne pri 70 stupňoch Celzia, a to len raz!
4) Ryža
Vedeli ste, že patrí tiež k potravinám, ktorá sa nemá opätovne zohrievať? Ryža chladne pomalšie a baktérie v nej sú voči ohrievaniu odolnejšie.
Nezohrievajte ani uvarené vajíčka, repu a špenát.
Mohlo by vás zaujímať:
Zdroj: Dnes24.sk