Slováci ho milujú, v rebríčku POHOREL: Obľúbený alkohol zaradili medzi NAJHORŠIE v Európe
V rebríčku najhorších jedál a nápojov strednej Európy sa ocitol aj na Slovensku obľúbený druh alkoholu.

Keď hľadáme tradičný slovenský alkohol, iba náročne by sme hľadali niečo typickejšie než je borovička.
43. miesto najhoršie hodnotených jedál a nápojov Taste Atlas obsadila Spišsská borovička.
„Spišská borovička je slovenský destilát s príchuťou borievky, ktorý sa často plní do fliaš so sušenými plodmi borievky alebo vetvičkou borievky obyčajnej. Vyrába sa z borievkových a obilných destilátov a čistenej pramenitej vody z tatranských veľhôr,“ opisuje portál náš tradičný alkohol.
Pite ju vychladenú!
Borovička je známa svojou nezvyčajnou výraznou chuťou. Po príchode na Slovensko po nej často siahajú aj zahraniční turisti.
„Suroviny pochádzajú z miestnych zdrojov a výroba musí prebiehať v určenej oblasti Spiša. Tento číry destilát má zvyčajne svetložltý odtieň a jemnú vôňu a chuť podobnú borievke,“ dodáva Taste Atlas s tým, že ide o silný 40-percentný alkohol, ktorý sa vyrába vo viacerých regiónoch Slovenska. Rovno dodáva odporúčanie, že borovička najlepšie chutí správne vychladená.
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.
Foto: ilustračné