Magazín

Sezóna jahôd je v plnom prúde: Len takto si ich vychutnáte v chladničke NAJDLHŠIE

Aj vám akosi rýchlo hnijú? Pri správnom skladovaní vydržia dlhšie čerstvé.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna jahôd je v plnom prúde: Len takto si ich vychutnáte v chladničke NAJDLHŠIE
Zdroj: pixabay.com

Bez jahôd si nevedia mnohí predstaviť leto. Nie všetci majú záhradky, a tak Slováci za sladkou pochúťkou vyrážajú na populárne samozbery. Ak si chcete odoberať jahody z chladničky čo najdlhšie a bez plesne, držte sa nasledujúcich rád.

Ako skladovať jahody

  1. Jahody hneď po samozbere vytrieďte. Aj jedna malá hnijúca, rozmočená alebo plesnivá jahoda dokáže narobiť veľké škody.
  2. Ak si na nich nechcete pochutnať hneď, zbytočne netrhajte stonky, jahody môžu prísť o šťavnatú dužinu.
  3. V prípade, že chcete sladké plody užiť čo najdlhšie, po ich kontrole ich namočte do octového roztoku. Ocot zároveň ochráni jahody pred plesňou. Na roztok budete potrebovať jednu šálku octu a tri šálky vody. Po niekoľkých minútach jahody vyberte, sceďte, osušte utierkou a položte na čistú papierovú utierku.
  4. Predtým ako jahody uložíte do chladničky sa presvedčte, že sú jahody suché. Ak sú vlhké, opatrne poutierajte sladké plody savým obrúskom.
  5. Rozdeľte jahody do menších nádob, na spodok vložte kuchynskú alebo papierovú utierku na absorbovanie zvyškov vlhkosti.
  6. Nikdy neskladujte jahody na jednej veľkej kope. Dôležité je, aby neboli stlačené, inak sa môžu rýchlo pokaziť. Ak ich budete vrstviť, použite medzi ne papierové utierky.
  7. Ak máte priestor, vložte jahody do spodnej priehradky na zeleninu.

Ako ešte predĺžiť ich čerstvosť a prečo nikdy nejesť jahody priamo z chladničky? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM