han Zo Slovenska

Redaktorka RTVS sa nedá ZASTRAŠIŤ a všetkým odkazuje: Drsné správy ma NEODRADIA!

Vyhrážky, ktoré prekročili všetky hranice! Tie dostala redaktorka RTVS Marta Jančkárová a okamžite začala konať aj NAKA. Reakcia samotnej novinárky je jasná!

Ilustračný obrázok k článku Redaktorka RTVS sa nedá ZASTRAŠIŤ a všetkým odkazuje: Drsné správy ma NEODRADIA!
Zdroj: www.rtvs.sk

Hnusné vyhrážky

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) podá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti s vyhrážkami, ktoré mailom a telefonicky dostala moderátorka relácie Sobotné dialógy Marta Jančkárova. TASR o tom informovala manažérka marketingovej komunikácie RTVS Zuzana Vicelová.

„V e-mailoch sa Marte Jančkárovej neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením, ublížením jej rodinným príslušníkom atď.,“ uvádza RTVS vo svojom stanovisku.

Obsah výhražných e-mailov nebude verejnoprávny telerozhlas pre ich nenávistný a vulgárny charakter publikovať.

Zásah NAKA

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie vo veci vyhrážok voči redaktorke RTVS. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Vec vyšetruje ako trestný čin nebezpečného vyhrážania. „V tejto chvíli nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla.

RTVS informovala, že moderátorke Sobotných dialógov Marte Jančkárovej sa neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením či ublížením jej rodinným príslušníkom. Avizovala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Vyjadrenie redaktorky

Ako informuje portál omediach.com, na sociálnych sieťach vznikla iniciatíva ako vyjadrenie podpory Marte Jančkárovej v podobe #jesuismarta. „Ďakujem pekne všetkým za podporu. A ďakujem aj RTVS za to, ako sa za mňa postavila. Podobne drsné správy ma od práce neodradia, ale sú svedectvom o tom, ako veľmi naša spoločnosť zhrubla,“ vyjadrila sa moderátorka.

„Mali by sme sa všetci zamyslieť, čo s tým a s akou veľkou zodpovednosťou musia vystupovať všetky verejne činné osoby. A zároveň myslím na ďalších ľudí, ktorí dostávajú podobne nenávistné správy. Slušnosť má nakoniec vždy navrch,“ doplnila Marta Jančkárová pre web omediach.com.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM