Prečo Taliani NELÁMU špagety pred varením? Vysvetlenie vás možno prekvapí
Lámete špagety na polovicu? Prestaňte s tým a skúste si ich vychutnať tak, ako to robia Taliani.
Tiež varíte špagety tak, že ich v hrnci lámete na polovicu? V takom Taliansku by tomuto kroku zrejme mnohí neporozumeli.
Carolina Garofaniová, skúsená cukrárka a propagátorka talianskej kuchyne, vysvetlila pre portál Slate, prečo by vám pri takomto varení dali mnohí ihneď po prstoch. Je možné, že vás jej odpoveď prekvapí.
Nehľadajte v tom tradíciu
„Pri lámaní cestovín nedochádza k žiadnej fyzikálnej alebo chemickej zmene. Lámanie uľahčuje varenie, pretože vám z hrnca nevytŕčajú špagety, ale dovoľte mi pozrieť sa na to očami Taliana či kuchára,“ ozrejmila na začiatok.
Ak ste typovali, že za dlhými špagetami je akýsi zvyk, ktorý sa dedil z pokolenia na pokolenie, musíme vás sklamať. Nejde o žiadne kulinárske dedičstvo: „Je to len tradícia? Určite nie. Cestoviny sú veľkou súčasťou talianskej kuchyne a jedným z aspektov, na ktorý sme najviac hrdí,“ dodala Carolina Garofaniová.
Prečo teda Taliani nedajú dopustiť na dlhé cestoviny? Prečítate na druhej strane.