Prečo Taliani NELÁMU špagety pred varením? Vysvetlenie vás možno prekvapí
Lámete špagety na polovicu? Prestaňte s tým a skúste si ich vychutnať tak, ako to robia Taliani.
Nelámte ich, konzumácia bude oveľa praktickejšia. Neveríte? „Dôvod, prečo by ste cestoviny nemali lámať, je ten, že cestoviny by sa vám mali pekne obkrútiť okolo vidličky. Špagety by mali byť dostatočne dlhé na to, aby sa k sebe prilepili a obkrútili tak, aby z nej opätovne neskĺzli. A majú byť dostatočne dlhé na to, aby z nich nekvapkala omáčka,“ pripomenula Carolina, ktorá sa v kuchyni krúti viac ako dosť.
Ako sushi
„Ak zlomíte špagety na polovicu, vzniknú vám kratšie vlákna, ktoré sú pri jedení otravné. Nečudo, že niektorí ľudia si potom pomáhajú nožíkom, lebo sa im takéto špagety ťažko konzumujú. Prirovnala by som to k tomu, ako keď si niekto napichuje vidličkou sushi,“ uviedla ako príklad. To, ako by to vyzeralo v praxi, si vieme predstaviť.
Aj vy ste doteraz lámali špagety na polovicu? Vychutnajte si cestoviny ako pravý Talian a rovnako postupujte v prípade ďalších dlhých druhoch cestovín – linguine, bucatini, fettuccine alebo tagliatelle.
Tak či onak, lámanie cestovín nie je v očiach takého Taliana tým najväčším kulinárskym prehreškom. Vraví sa, že je to podávanie špagiet s kečupom.
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.
Foto: ilustračné