Rastislav Búgel Ostatné športy

Plavkyňa UTIEKLA z olympijskej dediny a užívala si nočný Paríž: Balí si kufre! Okamžitý VYHADZOV

Výlet do nočného Paríža tesne pred pretekmi vyšiel mladú plavkyňu poriadne draho. Vylúčili ju z národného tímu.

Ilustračný obrázok k článku Plavkyňa UTIEKLA z olympijskej dediny a užívala si nočný Paríž: Balí si kufre! Okamžitý VYHADZOV
Zdroj: Instagram.com/_anavieeiraa

22-ročná brazílska plavkyňa Ana Vieiraová si poriadne zavarila. Najprv chýbala na otváracej slávnosti olympijských hier v Paríži, keďže už na druhý deň ju čakal štafetový závod na 4×100 metrov voľným spôsobom.

Namiesto oddychu a prípravy si rodáčka zo Sao Paula zmyslela, že predvečer náročných pretekov sa vydá do centra Paríža vychutnať si nočný život.

Vyšlo ju to poriadne draho

Ako informuje sport.cz, krásna športovkyňa sa potajomky spolu s priateľom, plaveckým kolegom Gabrielom Santosom, vykradla z olympijskej dediny. Na druhý deň síce preteky stihla (Brazília v nich obsadila 12. miesto), no jej nočný výlet sa prevalil.

Santos, ktorý v sobotu absolvoval kraulársku štafetu, sa za nerozvážny útek ospravedlnil. Vyviazol len s napomenutím. Vieiraová dopadla oveľa horšie.

Okamžite ju vylúčili z brazílskeho tímu, musela sa pobaliť a odletieť domov.

Poriadne ich nahnevala

Poľahčujúcou okolnosťou pravdepodobne nebolo ani to, že pred samotnou olympiádou skritizovala olympijský zväz za zloženie nominácie do Paríža.

„Športovkyňa neúctivým a agresívnym spôsobom napadla technické rozhodnutie výboru brazílskej reprezentácie,“ píše sa v stanovisku olympijského výboru Brazílie, ktoré zverejnila agentúra Reuters.

„Neprišli sme sa sem baviť alebo si užívať dovolenku. Športovci pracujú pre Brazíliu a jej 200 miliónov daňových poplatníkov,“ vraví poriadne nahnevaný šéf brazílskeho plaveckého tímu Gustavo Otsuka.

Ako to vidí plavkyňa?

Športovkyňa, ktorá už štartovala aj na predošlých olympijských hrách v Tokiu, sa k celej veci vyjadrila na Instagrame.

„Dokážem, že som sa nedopustila žiadneho pochybenia. Ale som bezmocná. Ako sa mám dohodnúť s výborom, keď som už podala sťažnosť na šikanovanie v tíme a nič sa nevyriešilo?„ uviedla Vieiraová a dodala: "Sľubujem, že poviem o všetkom, čo sa v Paríži dialo. Dúfam, že budem môcť Brazíliu v plávaní reprezentovať aj naďalej, ale bude to chcieť trochu trpezlivosti.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM