ELA Správy Politika

NEMIESTNA reakcia Romany Tabák po FIASKU v eurovoľbách: Načo píše o SMRTI iných?

Aj keď sa oficiálne výsledky volieb dozvieme až o pár hodín, podľa neoficiálnych sa do europarlamentu zrejme nedostala ani SNS. Tá podľa nich oslovila len 1,9 percenta voličov.

Ilustračný obrázok k článku NEMIESTNA reakcia Romany Tabák po FIASKU v eurovoľbách: Načo píše o SMRTI iných?
Zdroj: Instagram.com/romanatabak

Podľa neoficiálnych výsledkov, ktoré agentúre SITA poskytli dva od seba nezávislé dôveryhodné zdroje, zostala tesne pred bránami europarlamentu opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) so ziskom 4,92 percenta hlasov.

Debakel pre SNS

Päťpercentnú hranicu zvoliteľnosti tesne nedosiahla ani mimoparlamentná strana Demokrati, ktorej odovzdalo hlas 4,68 percenta voličov. Do europarlamentu sa podľa všetkého nedostala ani strana Andreja Danka SNS, pre ktorú sú eurovoľby s takýmto výsledkom fiaskom.

Kandidátku viedol predseda strany Andrej Danko a dal na ňu aj vicepremiéra a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú či viacero poslancov, medzi ktorými je Romana Tabák.

Komentár od veci

Zatiaľ čo politické strany a tí, ktorí podľa všetkého uspeli, reagujú na neoficiálne výsledky volieb čisto politickými komentármi a statusmi, Tabák sa na sociálnej sieti Instagram rozhodla bilancovať vlastný prepadák vskutku svojsky. I keď píše, že k výsledkom eurovolieb sa vyjadrí až po oficiálnom zverejnení, i tak ich okomentovala.

V príspevku píše o plusoch a mínusoch byť v europarlamente. Hovorí, že nie všetko, čo si prajeme a po čom túžime, je pre nás dobré, filozofuje.

Následne vytiahla tragickú udalosť, keď v roku 2018 manžela europoslankyne Jany Žitňanskej zrazilo v Bruseli na priechode pre chodcov auto a zraneniam podľahol. „Dostať sa do parlamentu nie je len výhra. Všetko má aj svoje plusy a mínusy,“ dodáva v príspevku a mínusom tým evidentne myslí, že europoslankyni tam zomrel manžel.

Bývalá tenistka, ktorá sa vo svojej politickej kariére najviac zviditeľnila kúpaním v chránenom plese či ďalšími trapasmi, týmto spôsobom nemiestne reagovala na neúspech vo voľbách. Načo a prečo vôbec spája výkon a prácu europoslanca s tragédiou v súkromí, vie len ona sama.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM