TOS
Lifestyle
Hitom je oblakový chlieb: Bezlepkový, nízkokalorický a potrebujete len 3 ingrediencie!
Je nízkokalorický, nadýchaný, chutný a jednoduchý na prípravu. Mimoriadne populárnym sa stal oblakový chlieb.
Tipy na prípravu obláčikového chleba
- Pred šľahaním nechajte bielky dosiahnuť izbovú teplotu.
- Šľahajte bielky na strednom stupni rýchlosti, kým sa nevytvoria mäkké špičky.
- Potom postupne zvyšujte rýchlosť a šľahajte, kým sa nevytvoria pevné špičky.
- Cukor a kukuričný škrob preosejte, aby ste sa zbavili hrudiek.
- Do bielkov ich pridávajte postupne a jemne premiešajte, aby ste nestratili objem.
- Vložte do rúry predhriatej na 120 °C.
- Chlieb pečte asi 20 minút, kým nie je zlatohnedý.
- Do cesta môžete pridať rôzne príchute, ako napríklad vanilku, škoricu alebo kakaový prášok.
- Obláčikový chlieb môžete naplniť rôznymi sladkými aj slanými plnkami.
- Najlepšie je skonzumovať hneď po upečení.
- Ak ho chcete skladovať, tak pri izbovej teplote a uložte ho do vzduchotesnej nádoby.
Foto: ilustračné
Zdroj: Dnes24.sk