Zo zahraničia

Andrej Babiš sa bojí o ŽIVOT rodiny! Jeho manželke niekto poslal NÁBOJ

Súboj o post prezidenta Českej republiky sa vyostruje. Jeden z dvojice kandidátov zvolal mimoriadnu tlačovú konferenciu.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Babiš sa bojí o ŽIVOT rodiny! Jeho manželke niekto poslal NÁBOJ
15
Galéria
Zdroj: TASR/AP , Pexels.com

Do druhého kola prezidentských volieb u našich západných susedov sa dostal Petr Pavel a Andrej Babiš. Práve druhý menovaný sa postavil pred novinárov a priniesol znepokojivé vyjadrenie.

Podľa Babišovych slov mu domov prišla obálka s ostrým nábojom. List mal byť adresovaný jeho manželke Monike. Upozornil na to portál novinky.cz.

Náboj a urážky

„Dnes ráno mi ochranka odovzdala obálku adresovanú mojej žene Monike. Bol v nej ostrý náboj a anonymný odkaz plný urážok. Ide o zastrašovanie prezidentského kandidáta a jeho rodiny, ktoré nepatrí do slobodnej spoločnosti sveta. Okamžite som kontaktoval Políciu ČR, ktorá vec vyšetruje, a ktorej ďakujem za okamžitú reakciu,“ povedal na mimoriadnej tlačovej konferencii kandidát na prezidenta a šéf hnutia ANO Andrej Babiš.

Babiš náboj neukázal a rovnako novinárom nedovolil pokladať otázky: „Vnímam to ako vyhrážku mojej rodine, tomu najcennejšiemu, čo na svete mám. Moja rodina má strach o život. Je hrozné, čo sa v našej zemi v posledných mesiacoch deje, ako sa naša atmosféra na sociálnych sieťach a uliciach vyostruje a radikalizuje.“

Prečítajte si tiež

Portál novinky.cz upozornil, že nejde o prvý prípad, kedy sa Babišovi a jeho rodine niekto vyhráža smrťou: „Napríklad vo februári 2021 vtedajší premiér prehlásil, že sa mu vyhrážali v januári toho istého roku. Svoju rodinu vtedy poslal kvôli obavám do Dubaja, polícia muža, ktorý za vyhrážkou stál, stíhala a Babišov dom strážila. Skúsenosti s vyhrážaním smrťou mal napríklad tiež premiér Mirek Topolánek (ODS), ktorému anonym v roku 2008 napísal, že je pre neho pripravená guľka.“

Dráma na stretnutiach

V piatok Babiš počas svojej volebnej kampane vyrazil do Liberca, Jablonca nad Nisou a Dečína. Sprevádzala ho aj manželka Monika. Okrem priaznivcov ho všade čakali aj odporcovia. „Na vlastnej koži si v Jablonci zažila, ako nás dav urážal a takmer rozmačkal. V Benešove dokonca chceli zastaviť auto a vrhali sa nám na kapotu,“ povedal Babiš.

„Takmer dva milióny hlasov, ktoré som dostal v prvom kole, by podľa pána premiéra Petra Fialu (ODS) boli nedemokratické. A dnes nám bol domov doručený ostrý náboj,“ dodal Babiš, ktorý podľa novinky.cz súčasne vyzval vládu a svojho protikandidáta Petra Pavla, aby vyzvali svojich voličov a priaznivcov, aby „nenapádali občanov, ktorí vyjadrujú iný názor“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM