Jakub Forgács Technológie Zo zahraničia

Známa sociálna sieť má PROBLÉM: Užívatelia hlásia výpadky po celom svete

Výpadky sa udiali krátko po tom, čo miliardár Elon Musk, ktorý Twitter vlani odkúpil, prepustil takmer dve tretiny jej zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Známa sociálna sieť má PROBLÉM: Užívatelia hlásia výpadky po celom svete
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Užívatelia sociálnej siete Twitter po celom svete sa v pondelok sťažovali, že nemôžu zobrazovať fotografie či klikať na odkazy na externé webové stránky. TASR správu prevzala z agentúry AFP a televízie CNN.

Môže za to aktualizácia

„Niektoré súčasti Twitteru v tejto chvíli nefungujú tak, ako by mali,“ uviedla technická podpora platformy. Za výpadkami podľa nej stojí aktualizácia Twitteru na najnovšiu verziu. Problémy pritom hlásili najmä používatelia, ktorí používajú webovú verziu sociálnej siete, a nie aplikáciu.

Keď sa používatelia snažili rozkliknúť odkaz na webstránku mimo Twittera, sociálna sieť zobrazila upozornenie, že ich „plán API (rozhranie pre programovanie aplikácií) nemá prístup ku koncovému bodu“. API je softvér, ktorý umožňuje externým vývojárom robiť úpravy na platforme.

Podľa agentúry AFP sa uvedený problém zrejme podarilo odstrániť v priebehu necelej hodiny.

Náchylnejšia na výpadky

Twitter vo februári oznámil, že externým vývojárom už nebude ďalej povoľovať bezplatný prístup k platforme, pretože chce nájsť iné spôsoby na získavanie financií.

Výpadky sa udiali krátko po tom, čo miliardár Elon Musk, ktorý Twitter vlani odkúpil, prepustil takmer dve tretiny jej zamestnancov, pripomína AFP. Odborníci sa domnievajú, že celý Twitter teraz leží na pleciach základného personálu, čím sa táto sociálna sieť stáva náchylnejšou na výpadky, ako aj na šírenie dezinformácií a potenciálne škodlivého obsahu.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM