Rastislav Búgel Zo zahraničia

Žiadny stres! Obchod zaviedol super POMALÚ pokladňu a ľudia si to nevedia vynachváliť

Prečo by niekto chcel nakupovať pri extrémne pomalej pokladni? Keď zistíte dôvod, pochopíte.

Ilustračný obrázok k článku Žiadny stres! Obchod zaviedol super POMALÚ pokladňu a ľudia si to nevedia vynachváliť
Zdroj: Pexels.com

Dnes sme si už zvykli, že sa všetko zrýchľuje. Týka sa to aj obchodov, kde klasické pokladne s predavačkami striedajú tie samoobslužné. Ak aj využijete tradičnú pokladňu, pracovníčka sa snaží všetko rýchlo nablokovať a vy nákup ani nestíhate hádzať do tašiek.

Rýchlosť, časová tieseň a stres. To zažíva pri nákupe množstvo ľudí. Reč je napríklad o senioroch alebo ľuďoch s rôznymi formami postihnutia. Množstvo takýchto ľudí tak radšej poprosí o pomoc niekoho blízkeho a do obchodu osobne ani nevkročia.

Super pomalá pokladňa

V japonskej prefektúre Fukuoka si povedali, že stačilo! Abe Nanaová z centra pre podporu ľudí s Alzheimerovou chorobou prišla s unikátnym návrhom. Ako informoval portál novinky.cz, vymyslela pokladňu, pri ktorej bude na všetko dostatok času.

„Napríklad na prepočítanie peňazí, zabalenie nákupu vlastným tempom alebo sa nakupujúci môžu opýtať na najrôznejšie informácie, ako sú napríklad prebiehajúce a chystané akcie. Alebo sa môžu chvíľku len tak porozprávať s pokladníkmi, ktorí sú vždy ochotní, usmievaví a so zákazníkmi nezriedka pokojne aj priateľsky žartujú,“ píše server.

Obrovský hit

Hoci zavedenie tzv. super pomalých pokladní, pri ktorých ľudia pokojne strávia aj dvadsať minút, môže vyznieť divne, najnovšie údaje potvrdzujú pravý opak.

Super pomalá pokladňa sa stala okamžite mimoriadne populárnou. Okrem seniorov a ľudí s postihnutím si ju obľúbili aj tehotné ženy. Od zavedenia v prvom supermarkete jeho tržby dokonca stúpli o desať percent.

Ľudia, ktorí mali doteraz problémy pri pokladni, začali tento obchod uprednostňovať pred inými predajňami, ktoré mali v okolí. Aktuálne sa nevie, či firma rovnaké pokladne zavedie aj v ostatných obchodoch. Povzbudzujú ju však k tomu komentáre ľudí, ktorí by takúto možnosť uvítali.

Keď sa reportáž o novinke odvysielala v tamojšej televízii, záujem prekonal očakávania. Tlak verejnosti silnie a je možné, že sa podobné pokladne stanú povinnou súčasťou supermarketov po celom Japonsku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM