Rastislav Búgel Zo zahraničia

Žene spadol mobil medzi skaly: Chcela ho vytiahnuť, pošmykla sa a hore nohami visela 7 HODÍN

Keď sa žena pokúšala vytiahnuť spadnutý mobil, pošmykla sa a hore nohami sa na hodiny zasekla medzi skalami.

Ilustračný obrázok k článku Žene spadol mobil medzi skaly: Chcela ho vytiahnuť, pošmykla sa a hore nohami visela 7 HODÍN
8
Galéria

Mladá žena sa vybrala na turistiku v austrálskom regióne Hunter Valley. V jednom momente jej však medzi skaly spadol jej mobilný telefón.

Visela hore nohami

Keď sa ho snažila vytiahnuť, pošmykla sa a hlavou napred ostala zakliesnená tri metre hlboko v skalnej štrbine. Informuje o tom stránka záchrannej služby NSW Ambulance.

Našťastie jej priatelia zavolali na tiesňovú linku. Keď záchranári dorazili na miesto, žena už visela dole hlavou viac ako hodinu. Aby ju vyslobodili, museli dokonca presunúť niekoľko ťažkých balvanov. Jeden z nich vážil pol tony a museli použiť navijak.

Strávila tam sedem hodín

Na mieste postavili aj drevený rám a keď vytvorili cestu až k nohám nešťastnej ženy, postupne sa ju podarilo dostať zo zdanlivo bezvýchodiskovej situácie.

„Za 10 rokov, čo pracujem ako záchranár, som sa s ničím takým ešte nestretol. Bolo to náročné, ale neuveriteľne poučné,“ povedal zdravotník Peter Watts.

Od momentu, kedy sa žena pošmykla, visela hore nohami sedem hodín. Keď ju dostali von, ako zázrakom mala na tele len drobné škrabance a modriny.

„Pacientke sa mobil získať nepodarilo,“ dodali záchranári.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Žena sa hore nohami zasekla medzi skalami
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM