han Krimi

ZBABELÝ zlodej: Vypil liter vodky a napadol dôchodkyňu kvôli niekoľkým eurám!

Trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov hrozí 39-ročnému mužovi, ktorý mal v Prievidzi začiatkom apríla okradnúť 83-ročnú ženu o peňaženku.

Ilustračný obrázok k článku ZBABELÝ zlodej: Vypil liter vodky a napadol dôchodkyňu kvôli niekoľkým eurám!
Zdroj: www.pexels.com

Muža policajti obvinili zo zločinu lúpeže. TASR o tom v pondelok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Čo sa stalo?

K lúpeži malo dôjsť počas toho, ako dôchodkyňa smerovala do kostola. „Dôchodkyňu požiadala staršia žena o eurá na chlieb, ktoré jej táto podarovala. Počas toho, ako sa snažila vložiť peňaženku do kabelky, mal k nej priskočiť neznámy muž, ktorý sa jej snažil peňaženku násilím vytrhnúť z rúk,“ opísala Kuzmová.

Seniorka sa podľa nej však svojho majetku odmietala vzdať a držala peňaženku pevne v oboch rukách. „Po tom, ako mal obvinený 83-ročnú ženu sotiť na zem, malo sa mu podariť peňaženky zmocniť a z miesta utiecť,“ doplnila.

Odcudzením peňaženky seniorke vznikla škoda vo výške 270 eur, utrpela tiež povrchové zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. „Polícia v Prievidzi začala okamžite po páchateľovi tohto skutku pátrať. Po niekoľkých dňoch sa jej podarilo muža stotožniť a obmedziť na osobnej slobode,“ ozrejmila Kuzmová.

Nevedel to vysvetliť

Muža vyšetrovateľ podľa nej obvinil na základe zistených skutočností a zaistených dôkazov, zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, s ktorým sa súd stotožnil. „Obvinený nevedel policajtom vysvetliť motív svojho konania. Uviedol, že pred spáchaním skutku vypil asi liter vodky,“ dodala.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie články zo sekcie KRIMI:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM