Zo Slovenska

Zásah POLÍCIE v podniku novinára Hríba: Porušil opatrenia, čelí trestnému stíhaniu

Aj napriek zákazu v podniku popíjali hostia. Polícia predviedla zamestnankyňu a majiteľa.

Ilustračný obrázok k článku Zásah POLÍCIE v podniku novinára Hríba: Porušil opatrenia, čelí trestnému stíhaniu
3
Galéria

V centre Bratislavy na Partizánskej ulici objavila polícia v piatok (17. 12.) po 22.00 hodine podnik porušujúci protipandemické opatrenia. Vo vnútri sedeli hostia, ktorí popíjali alkoholické i nealkoholické nápoje.

Pri tomto incidente boli obmedzení na osobnej slobode zamestnankyňa i majiteľ podniku, ktorých po vypočutí prepustili. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania povinností za krízovej situácie.

Predviedla ich polícia

Vo vnútri podniku policajti spozorovali osem osôb, ktoré požívali rôzne alkoholické a nealkoholické nápoje. „Policajti tieto osoby poučili, že sú podozrivé z páchania priestupku v zmysle zákona o civilnej ochrane obyvateľstva a vyzvali ich na zaplatenie blokovej pokuty. Keďže tú osoby odmietli zaplatiť, policajti ich oznámia príslušnému správnemu orgánu,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Zamestnankyňu podniku policajti na mieste obmedzili na osobnej slobode a odviezli na policajné oddelenie. Na políciu prišiel aj majiteľ prevádzky, ktorého polícia taktiež obmedzila na osobnej slobode. „Obidve osoby boli po vypočutí a vykonaní potrebných úkonov prepustené na slobodu,“ podotkol Szeiff s tým, že sa začalo trestné stíhanie.

Prečítajte si tiež

Známa kauza

Bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti zverejnila aj fotografie z interiéru podniku, kde v piatok večer zasahovala.

Podľa fotografií by malo ísť o Klub pod lampou, ktorý sídli na Partizánskej ulici a jeho majiteľom je novinár Štefan Hríb.

S týmto klubom sa spája aj kauza poslancov Národnej rady SR Juraja Šeligu, Jany Žitňanskej a predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu, po ktorej sa Šeliga vzdal funkcie podpredsedu parlamentu a Žitňanská skončila ako šéfka parlamentného výboru pre sociálne veci.

Na jar tohto roka totiž do noci sedeli v tomto bare, a to aj napriek vtedy platnému zákazu vychádzania.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

Polícia zasahovala v podniku slovenského novinára
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM