Správy Zo zahraničia

Záhadná smrť hudobníka a vnuka Boba Marleyho: Našli ho v aute, mal len 31 rokov

Bezvládne telo mladého muzikanta zo známej rodiny našli v aute. Príčina smrti nie je oficiálne známa, koluje však už možný scenár.

Ilustračný obrázok k článku Záhadná smrť hudobníka a vnuka Boba Marleyho: Našli ho v aute, mal len 31 rokov
Zdroj: Instagram.com/Jo Mersa

Vo veku 31 rokov zomrel Joseph „Jo Mersa“ Marley, vnuk legendárneho speváka a hudobníka Boba Marleyho a uznávaný reggae hudobník, informovali v stredu americké médiá.

Našli ho v aute

V rozhovore pre časopis Rolling Stone citovanom agentúrou AFP to potvrdil aj agent Marleyho, ktorý však neuviedol príčinu smrti. Rozhlasová stanica WZPP v Miami, kde umelec strávil väčšinu svojho života, informovala, že ho v utorok našli bezvládneho v aute.

Marley zrejme podľahol astmatickému záchvatu — astmou trpel od detstva.

Jamajský premiér Andrew Holness vo svojom tvíte vyjadril sústrasť Marleyho rodičom, ako aj všetkým tvorcom a fanúšikom reggae na celom svete. Marleyho smrť označil za „obrovskú stratu pre hudbu“ aj s ohľadom ďalšie generácie hudobníkov.

Muzikantská rodina

Svoj debutový album Comfortable vydal Marley v roku 2016 a v roku 2021 naň nadviazal albumom Eternal.

V rozhovore pre Rolling Stone v roku 2014 Marley opísal, ako vyrastal obklopený hudobníkmi vrátane svojho otca a strýka Ziggyho, pričom sa rád prizeral, ako vzniká hudba i nahrávky v domácom štúdiu.

Povedal tiež, že napriek svojmu rodokmeňu si chce v hudbe vytýčiť vlastnú cestu. „Patrím k novej generácii Marleyovcov, ale zároveň stále experimentujem,“ povedal. Dodal, že má v pláne tvoriť niečo nové vychádzajúce zo svojich koreňov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM