Rastislav Búgel Zo Slovenska

ZABUDNITE na hotovosť alebo kartu: Lidl prinesie úplne NOVÝ spôsob platby

Obľúbený reťazec plánuje spustiť veľkú novinku. Pomôže vám pri platení za nákup.

Ilustračný obrázok k článku ZABUDNITE na hotovosť alebo kartu: Lidl prinesie úplne NOVÝ spôsob platby
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosti Lidl a Kaufland v Česku spustili nový platobný systém. Ako informuje iDnes.cz, ide o funkcie Lidl Pay a Kaufland Pay.

Ako to funguje?

Stačí, aby si zákazníci nahrali svoju platobnú kartu do aplikácie konkrétneho obchodu a pri pokladni len načítajú QR kód z aplikácie.

Portál upozorňuje, že všetky údaje sú bezpečne uložené a spoločnosť k nim nemá prístup. Uložiť si zákazníci môžu karty Mastercard a VISA. „Tento systém bol navrhnutý s dôrazom na jednoduchosť, bezpečnosť a rýchlosť platobných transakcií, a jeho cieľom je zefektívniť spôsob, akým naši zákazníci môžu za naše produkty platiť," povedala hovorkyňa spoločnosti Lidl Česká republika Eliška Froschová Stehlíková. Navyše, novinka nielen zrýchli platenie, ale aj automaticky pripočíta vernostné body a uplatní zľavy.

Takto to bude na Slovensku

Dočkáme sa noviniek aj na Slovensku? Zo spomenutých reťazcov plánuje zatiaľ novú funkciu len jeden.

„Tento spôsob platby plánujeme implementovať aj my, nie je to však otázka najbližších týždňov,“ uviedol pre tvnoviny.sk hovorca Lidl Tomáš Bezák.

„Kaufland pay testujeme zatiaľ len v predajniach Kaufland v Českej republike a momentálne ho neplánujeme spustiť aj na Slovensku,“ prezradila hovorkyňa Kauflandu Lucia Vargová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM