han Šport Hokej

VZBURA v hokejovom klube a tvrdý ODKAZ novému majiteľovi: Nie je tu vítaný, nikto ho tu NECHCE!

Také niečo Slovensko už dlho nezažilo, ak vôbec! V hokejovom klube HK 32 Liptovský Mikuláš to poriadne vrie. Hráči ani fanúšikovia nechcú totiž prijať nového majiteľa Róberta Ľuptáka!

Ilustračný obrázok k článku VZBURA v hokejovom klube a tvrdý ODKAZ novému majiteľovi: Nie je tu vítaný, nikto ho tu NECHCE!
Zdroj: Facebook.com/MHk 32 Liptovský Mikuláš , TASR/Milan Kapusta

Po tom, čo sa hokejová verejnosť dozvedela o príchode dlhoročného funkcionára Róberta Ľuptáka do Liptovského Mikuláša, začali sa diať veci. Najprv Slovensko obletelo vulgárne video, v ktorom mal bývalý mecenáš Detvy a Prešova súkať nadávky počas telefonátu. Informovali sme vás o tom v TOMTO ČLÁNKU.

No, a najnovšie sa k prevzatiu tradičného hokejového klubu spomínaným funkcionárom, negatívne postavili aj hráči, ku ktorým sa pridali aj fanúšikovia.

Slová z kabíny

Ako prvý si vybral slovo útočník a kapitán tímu Martin Kriška. „Som Mikulášťan a žijem tu celý život, čiže čo sa tu deje, vnímam dosť negatívne. Všetci vieme, že to vyhral pán Ľupták. Ja osobne ho súdiť nemôžem, pretože osobne ho nepoznám, nikdy sme sa nestretli, ale hovoria za neho skutky a činy či už sme videli nejaké tie videá kolujúce na internete alebo, čo som počul od kamarátov z hokejového prostredia o jeho správaní. Vidím výsledky z jeho pôsobenia v Detve, kde položil klub, rovnako v Prešove klub vypadol z Tipos extraligy,“ povedal Kriška pre klubovú stránku.

„Takému človeku podľa mňa na hokeji v Liptovskom Mikuláši nezáleží, neverím tomu. Mal som veľa telefonátov, aby som niečo s tým urobil, hoci som malý "pán“ na to, ale ako vravím, väčšina stojí za mnou či už fanklub, ľudia okolo hokeja, nejakí sponzori, ktorí mi povedali, že tomu pánovi na hokej nedajú nič…" pokračoval 38-ročný hráč, ktorý odohral v materskom klube stovky zápasov.

„Nechápem, prečo sa sem pán Ľupták tiská, keď ho tu nik nechce a nie je tu vítaný. Ak to naozaj pán Ľupták podpíše, tak aj keď mám platnú zmluvu ja pod ním hrať hokej v Liptovskom Mikuláši nebudem, to je moje konečné rozhodnutie,“ razantne dodal.

Niektorí majú strach

Keďže ide o citlivú záležitosť, niektorí hokejisti síce zastávajú rovnaký názor, no kvôli živobytiu sa verejne nebudú vyjadrovať. „Názor ako ja má aj väčšina chalanov v šatni, určite nikto nevystúpi, pretože sú to mladí chalani, majú mladé rodiny a je to ich živobytie. Nikto im to nezazlieva, boja sa, že prídu o prácu. Ja to beriem, ja už mám svoj vek a našťastie nie som závislý na hokeji,“ zakončil Kriška.

Ku skúsenému Kriškovi sa však pridal aj ďalší harcovník, brankár Michal Valent. „Úprimne som z toho sklamaný, čo sa deje v mikulášskom hokeji. Som v meste krátko tak presne nevidím do toho prečo sa mesto rozhodlo k predaju. Teraz nevieme čo bude. Zavládla veľká neistota… Ja pána Ľuptáka nechcem hodnotiť. Určite pre klub a mesto to nie je dobré, že fanúšikovia to takto negatívne vnímajú a môže to priniesť problémy či už so sponzormi, ale aj v návštevnosti ľudí na zápasoch počas nastávajúceho ročníka. A hokej sa má v prvom rade robiť pre ľudí,“ prezradil 37-ročný gólman.

„Vnímam to veľmi čierno pre mikulášsky hokej. Všetci vieme akú minulosť a správanie má pán Ľupták, a to určite nie je reklama na hokej. Silno pochybujem, že niekto zo sponzorov bude chcieť spolupracovať s týmto pánom. Pre mňa osobne je to veľké sklamanie. V prípade prevzatia klubu do rúk pána Ľuptáka si neviem predstaviť ďalej spoluprácu s mikulášskym klubom. Čo mi je ľúto, ale z morálneho hľadiska to pre mňa nie je možné,“ vyhlásil ešte 33-ročný obranca Peter Novajovský.

Nech sa páči, niečo ďalšie na PREČÍTANIE:

Pridal sa fanklub

„My, fanúšikovia pod hlavičkou fanklubu Partizáni Liptovský Mikuláš, vyzývame predstaviteľov mesta Liptovský Mikuláš a rovnako pána Róberta Ľuptáka, aby nepodpisovali zmluvu o prevode akcii MHK 32 Liptovský Mikuláš a.s.,“ uviedli fanúšikovia na Facebooku.

„Snaha mesta zbaviť sa klubu opäť zarezonovala mikulášskou hokejovou verejnosťou, ale aj celým Slovenskom v tom najnegatívnejšom zmysle. Máme vážne výhrady k morálnym hodnotám pána Ľuptáka ako aj k jeho vystupovaniu na verejnosti, ktoré nie sú v súlade s myšlienkami, ktoré tradičný klub s 90. ročnou históriou predstavuje. Mikulášsky hokej nemôže byť hračkou v rukách hazardérov. Myslíme si, že klub by mal ísť do rúk majiteľov, ktorí majú reálny vzťah a záujem rozvíjať mikulášsky hokej,“ pokračuje vyhlásenie fanklubu.

Na záver ešte poznamenali, že vyslovene stoja za kapitánom Martinom Kriškom a jeho slovami: „Vyjadrujeme poľutovanie, že po toľkých rokoch, keď sa mesto snažilo previesť klub do rúk – ako to bolo prezentované – profesionálov, najhlavnejším kritériom súťaže bola cena za odpredaj akcií a nie stratégia rozvoja hokejového klubu. Tak ako vždy, stojíme za kapitánom mužstva Martinom Kriškom, stojíme za hráčmi, ktorí si neprajú hrať pod avizovaným novým majiteľom.“

Výber z aktuálnych tém:

My, fanúšikovia pod hlavičkou fanklubu Partizáni Liptovský Mikuláš, vyzývame predstaviteľov mesta Liptovský Mikuláš a...

Posted by Partizáni Liptovský Mikuláš on Wednesday, May 17, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM