Aktualizované han Zo Slovenska

STÁTISÍCE Slovákov sa poteší: Finančná správa im vráti TAKMER pol miliardy eur!

Finančná správa (FS) spracovala 420.391 žiadostí o vrátenie preplatkov na daniach a poukázanie daňového bonusu.

Ilustračný obrázok k článku STÁTISÍCE Slovákov sa poteší: Finančná správa im vráti TAKMER pol miliardy eur!
Zdroj: www.pexels.com

Všetky žiadosti boli vybavené a spolu 463,57 milióna eur budú daňovníkom poukázané do stredy. V stredu o tom informovala hovorkyňa FS Martina Rybanská.

„Finančná správa v uplynulých týždňoch postupne spracovávala žiadosti o vrátenie preplatkov na daniach a vyplatenie daňových bonusov,“ uviedla Rybanská. Presne 87,09 milióna eur z tejto sumy predstavoval vyplatený daňový bonus na dieťa, 1,1 milióna eur tvoril daňový bonus na zaplatené úroky a 375 miliónov eur preplatky na dani.

Ak boli zistené nedostatky v podaných daňových priznaniach, daňovníkom bola zaslaná výzva na ich odstránenie. Kým tak neurobia, bude prerušená lehota na vrátenie preplatku, respektíve daňového bonusu, uviedla hovorkyňa.

Daňové úrady postupne spracovávajú na základe podaných daňových priznaní aj Vyhlásenia o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby, ako aj podané samostatné dokumenty Vyhlásenia o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby.

Daňový úrad ako správca dane je povinný previesť podiel zaplatenej dane po splnení podmienok na účet prijímateľa na základe daňových priznaní do konca júna a samostatných vyhlásení do posledného dňa v júli, uzavrela hovorkyňa.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Pozor, web im nepôjde

Služby portál Finančnej správy SR z dôvodu naplánovanej údržby nebudú dostupné od piatka 12. mája od 12.00 h do pondelka 15. mája 23.59 h. V uvedenom čase nebude dostupný portál, nebude prostredníctvom neho ani prostredníctvom aplikácie eDane možné podávanie formulárov.

Obmedzené bude aj podanie a spracovanie podaní podliehajúcich správnemu poplatku. Informovala o tom Finančná správa na svojej webstránke.

„Rovnako nebude možné podávať žiadosti o registráciu na číslo EORI (systém identifikácie a registrácie hospodárskych subjektov) prostredníctvom vyplnenia príslušného formulára pre aplikáciu Live Agent. Registrácia bude možná vyplnením formulára žiadosti uvedenej v prílohe č. 2 Vyhlášky MF SR č. 161/2016 Z. z. v platnom znení, ktorú je následne potrebné zaslať elektronicky do schránky eori@financnasprava.sk,“ uviedla Finančná správa.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM