ELA Správy Zo Slovenska

VULGÁRNE video s mikrofónom RTVS: Nadávky na Ukrajincov a Rumunov "kameroval" Hamšíkov otec

RTVS, ktorá sa už o pár dní mení na STVR a okolo ktorej to bolo v uplynulých dňoch horúce, čelí škandálu.

Ilustračný obrázok k článku VULGÁRNE video s mikrofónom RTVS: Nadávky na Ukrajincov a Rumunov "kameroval" Hamšíkov otec
Zdroj: Reprofoto - Strategie.hnonline.sk

Aj keď sa zdá, že ide o štáb RTVS a pracovníkov verejnoprávnej televízie, nie je to úplne pravda. Na internete a v chatovacích aplikáciách sa objavilo video, na ktorom sa futbalový agent Viktor Kríž, držiac v ruke mikrofón RTVS, a Richard Hamšík, držiac v ruke kameru televízie, spoločne s ďalšími ľuďmi natáčajú. Hamšík je otec futbalistu Mareka Hamšíka.

Vulgarizmy na Rumunov a Ukrajincov

Na záberoch z hotelovej izby v Nemecku, kde je televízny štáb na futbalovom šampionáte, padli vulgarizmy a xenofóbne výroky na adresu rumunského a ukrajinského futbalového tímu. S Rumunmi hralo Slovensko v stredu, zápas skončil remízou.

Kauzu medializoval portál Stratégie. „Musíme vyhrať nad tými cigánmi poj*****anými Rumunmi,” povedal Kríž na Rumunov. Vyhlásil, že dúfa, že Belgicko vyhrá nad Ukrajinou, pretože Ukrajinci si podľa neho nezaslúžia nič iné, ako ísť domov. „Nech tam ťahajú do p**e a nech radšej na fronte bojujú,“ odkázal.

Vo videu sa tiež pýšil, že Slovensko vraj bude prvé v skupine. Na konci sa kameraman s logom RTVS aj Hamšíkov otec, ktorý bol za druhou kamerou, smiali. Kríž neskôr povedal nech záznam nikde nezverejňujú.

RTVS sa dištancuje

RTVS sa proti videu ohradila. Tvrdí, že na videu nie sú jej zamestnanci. „RTVS sa dištancuje od videa a jeho obsahu. Nahrávka, na ktorej je technické vybavenie RTVS bola natočená bez vedomia televízie a nevystupujú v nej jej zamestnanci. Využitie techniky cudzími osobami je už predmetom vyšetrovania na základe ktorého budú vyvodené dôsledky,“ povedalo RTVS.

Ako ďalej píšu Stratégie, vo videu z pozadia počuť hlas redaktora telerozhlasu Ľuboša Hlavenu. „Na základe pokynu generálneho riaditeľa RTVS Ľ. Machaja bola vzniknutá situácia prešetrená a video analyzované, pričom bol v úvode identifikovaný hlas redaktora. Následne budú prijaté opatrenia a disciplinárne konzekvencie,“ vysvetlil verejnoprávny vysielateľ.

RTVS v minulosti riešila škandál s vulgárnou nahrávkou, a taktiež išlo o šport. Komentátor Marcel Merčiak vulgárne nadával počas olympiády z Pekingu v roku 2022 svojmu kolegovi. Uniknutá nahrávka sa stala virálnou. Samotný Merčiak sa neskôr ospravedlnil a vyjadril ľútosť nad tým, ako reagoval.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM