han Správy Zo zahraničia

Volili by ste stranu Chucka Norrisa? Sľubujú 8-tisícové platy a lacnejšie PIVO!

Myslíte si, že je to fór? Nie! Dokonca táto strana vznikla v štáte, ktorý je obľúbený medzi Slovákmi! Strana Chucka Norrisa má nezvyčajný program.

Ilustračný obrázok k článku Volili by ste stranu Chucka Norrisa? Sľubujú 8-tisícové platy a lacnejšie PIVO!
Zdroj: Instagram.com/chucknorris

Samozrejme, názov strany je vtipný, ale aj netypický. Rovnaké sú aj sľuby zakladateľov subjektu, ktorý vznikol v chorvátskom hlavnom meste Záhreb.

Čo sľubujú?

Ako informuje portál jutarnji.hr, oficiálny názov strany je Chuck Norris 366. „Mesto budem riadiť inak – ako šerif,“ hlási netradičná strana. Aký je ďalší politický program? „Chceme zakázať v Chorvátsku zemetrasenie, chceme zlacnieť pivo alebo, aby stálo veľké pivo toľko ako malé,“ hlásajú straníci Chucka Norrisa.

Voľby komunálneho charakteru by sa mali konať v Chorvátsku v polovici mája a ambícia strany je poriadne bizarná. „Chceme zaviesť minimálnu mzdu 8-tisíc eur pre pracovníkov kaviarní a čašníci na terasách by zarábali 12-tisíc eur!“ píšu média v krajine na pobreží Jadranského mora.

„Káva so sebou? Nie! Zákazníci ju budú musieť vypiť v podniku a ešte k tomu si musia prečítať dennú tlač,“ znie ďalšia netypická požiadavka strany amerického akčného hrdinu.

Nové ulice

A to nie je všetko, pretože členovia satirickej strany majú v pláne zmeniť názvy ulíc. A to naozaj čudesným spôsobom. Ulice by sa volali podľa akčných hrdinov. Čiže Rambova ulica, Rockyho ulica alebo ulica Stevena Seagala.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM