Aktualizované red . Krimi

Vojenského funkcionára Bučku našli mŕtveho v bratislavskom kameňolome

Na miesto prišli vyšetrovatelia NAKA a osobne sa dostavil aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Zdroj: TASR/Jakub Popelka

Národná kriminálna agentúra (NAKA) podľa informácií TV JOJ vyšetruje prípad mŕtveho muža nájdeného v kameňolome Slovenského vodohospodárskeho podniku v Bratislave pri Devíne. Muža visiaceho na strome mal nájsť okoloidúci psičkár.

Podozrenie z vraždy

Podľa TV JOJ má ísť o niekdajšieho riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby Petra Bučku. Funkciu zastával v 90. rokoch (1998 – 1999).

Smrť Bučku vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA) ako podozrenie z úkladnej vraždy, potvrdila to Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru (PZ).

„Môžeme potvrdiť, že predmetnú trestnú vec vyšetruje vyšetrovateľ NAKA ako podozrenie z úkladnej vraždy. Vo veci bola nariadená pitva. Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania nie je možné zatiaľ poskytnúť bližšie informácie,“ priblížila Dobiášová.

Prokuratúra sa k tejto téme nevyjadruje. „Vzhľadom na to, že v súčasnosti v tejto veci vykonáva úkony vyšetrovateľ NAKA, nebudeme sa k nej vyjadrovať,“ uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Na miesto prišli vyšetrovatelia NAKA a osobne sa dostavil aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. „To naznačuje, že podozrenie na inú príčinu než spáchanie samovraždy, je silné,“ konštatuje TV JOJ.

Správu budeme aktualizovať.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM