Aktualizované han Krimi

Vodič, ktorý zavinil TRAGICKÚ nehodu v Košiciach, prosí o odpustenie: Moja duša krváca

Minulý týždeň sa v Košiciach dopoludnia stala mimoriadne tragická dopravná nehoda, pri ktorej zomreli traja ľudia. Spôsobil ju šofér BMW, ktorý poslal pozostalým ospravedlnenie.

Ilustračný obrázok k článku Vodič, ktorý zavinil TRAGICKÚ nehodu v Košiciach, prosí o odpustenie: Moja duša krváca
3
Galéria

Tragédia v Košiciach

Dopravná nehoda sa stala vo štvrtok dopoludnia na Gorkého ulici v Košiciach. BMW tmavej farby vo vysokej rýchlosti narazilo do ďalších dvoch áut. Priamo na mieste zomrel vodič Škody Fabia a chodkyňa. Neskôr v košickej nemocnici podľahla zraneniam tretia osoba, tiež žena.

Ako uvádza portál topky.sk, vodičom BMW bol 43-ročný Ivan M., ktorý je vo väzbe, kam ho poslal súd. „Prostredníctvom médií posiela odkaz pozostalým, v ktorom prosí o odpustenie,“ píšu topky.sk.

V niektorých médiách už odzneli aj informácie, že Ivan M. mal počas jazdy epileptický záchvat.

Ospravedlnil sa

„Vážené smútiace rodiny, vážení pozostalí, s hlbokým zármutkom a žiaľom sa touto cestou chcem úprimne ospravedlniť rodinám, ktorým som svojim konaním spôsobil nesmierny žiaľ a zármutok, ktorý prežívate. Je mi nesmierne ľúto, že vôbec došlo k tejto tragickej nehode. Pri strate pamäti a kŕčoch som sa rútil ani sám neviem kam. Spôsobil som obrovské nešťastie,“ napísal vodič ospravedlňujú­ci mail.

„Okrem môjho ospravedlnenia, ktoré myslím úprimne a s pokorou si uvedomujem všetky následky. Strata blízkych je vždy najbolestenejšia. Moja duša krváca a prijme trest aj pokánie. Odpustite mi veľmi, veľmi Vás prosím. I.M.,“ dodal.

Ďalšie aktuálne témy

Žiadosť o pomoc

Polícia žiada svedkov dopravnej nehody z piatka 10. februára na Gorkého ulici v Košiciach, pri ktorej prišli o život traja ľudia, aby poskytli informácie, ktoré napomôžu dokumentovaniu prípadu a objektívnemu vyšetreniu veci. Vyšetrovateľ v súvislosti s nehodou začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

Polícia sa obracia na svedkov, ktorí vedia svedčiť o priebehu nehody, ako aj okolnostiach, ktoré vzniku kolíznej situácie predchádzali.

Apel smeruje aj na tých, ktorí sa vedia vyjadriť k spôsobu jazdy vodiča osobného vozidla zn. BMW X5 evidenčného čísla KE568ND po Gorkého ulici, ale aj na iných miestach Košíc pred udalosťou.

Ako jazdil predtým?

Výzva smeruje aj tým, ktorí sa vedia vyjadriť k spôsobu jazdy vodiča na základe osobných skúseností z minulosti. „V prípade, že svedkovia disponujú obrazovo-zvukovým alebo obrazovým záznamom v súvislosti s prešetrovanou nehodou alebo spôsobom jazdy menovaného vodiča, žiadame o zálohovanie týchto záznamov a následnom informovaní polície,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Svedkovia sa môžu prihlásiť osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru, telefonicky na telefónnom čísle 158, prípadne formou súkromnej správy na oficiálnej stránke polície na sociálnej sieti.

FOTO: Tragická nehoda v Košiciach si vyžiadala tri životy
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM