han Politika

VIEME, kedy môže padnúť vláda! Povaliť ju chce aj Kollárov poslanec zo Sme rodina!

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa začne vo štvrtok (8. 12.) o 14.00 h.

Ilustračný obrázok k článku VIEME, kedy môže padnúť vláda! Povaliť ju chce aj Kollárov poslanec zo Sme rodina!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Informoval o tom predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) v piatok po zasadnutí poslaneckého grémia. Hlasovať o návrhu by sa po jeho prerokovaní mohlo v utorok 13. decembra o 11.00 h.

Návrh na vyslovenie nedôvery vláde Eduarda Hegera (OĽANO) podala opozičná SaS. Argumentuje, že kabinet nedokáže riešiť problémy ľudí a že prestal bojovať proti mafii a korupcii.

Pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze dodali podpisy aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho.

„Povalí“ tretiu vládu?

Premiér v reakcii vyhlásil, že líder SaS Richard Sulík chce povaliť už tretiu demokratickú protikorupčnú vládu za posledných 12 rokov. Heger i líder OĽANO Igor Matovič odmietajú, že by vláda nebola schopná pomáhať ľuďom i to, že by stratila protikorupčný charakter. Matovič za tým vidí aj Sulíkovu snahu o pomstu.

Ďalšie aktuálne témy

Sulík už avizoval, že 20 poslancov z jeho klubu bude hlasovať za vyslovenie nedôvery vláde. Návrh podporia aj poslanci okolo Pellegriniho. Smer-SD avizoval, že bude „vždy hlasovať za odvolanie, či už ide o individuálneho člena vlády alebo celú vládu“.

Podporu návrhu avizoval pre neúspešné odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) aj koaličný poslanec zo Sme rodina Martin Borguľa. Kollár ako šéf hnutia o tom s ním ešte chce hovoriť a zistiť, či je toto stanovisko nemenné.

Nezaradený poslanec Tomáš Valášek uviedol, že o jeho postupe budú ešte hovoriť na predsedníctve mimoparlamentného Progresívneho Slovenska, v ktorom pôsobí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM