ELA Krimi

VIDEO: Prvé slová atentátnika, ktorý postrelil premiéra: Nesúhlasím s politikou Ficovej vlády

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, v ktorom sa vyjadruje sám atentátnik Juraj Cintula a priblížil motív streľby na premiéra.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Prvé slová atentátnika, ktorý postrelil premiéra: Nesúhlasím s politikou Ficovej vlády
Zdroj: Twitter.com/NEXTA

Ako vidieť vo VIDEU, po jeho zadržaní políciou hovorí, prečo zaútočil na premiéra. „Nesúhlasím s politikou vlády. Zlikvidované masmédiá. Prečo RTVS je napádaná, Mazák je prečo vyhodený z funkcie,“ povedal muž, ktorý mal trikrát postreliť slovenského premiéra Roberta Fica. 

Atentát na premiéra Roberta Fica spáchal 71-ročný obyvateľ Levíc Juraj Cintula.

Na premiéra Roberta Fica bol spáchaný atentát. Páchateľ vystrelil päť výstrelov, predseda vlády je v kritickom stave. Uviedol to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Podľa prvých informácií išlo podľa ministra o jasne politicky motivovaný čin. Rozhodnutie o tomto čine prišlo podľa neho krátko po prezidentských voľbách.

Ako píše Denník N, muž bol v minulosti v spojení s proruskou skupinou Slovenskí branci, informoval maďarský investigatívny novinár Szabolcs Panyi. Slovenskí branci na Facebooku v roku 2016 zdieľali fotografiu, na ktorej sa nachádzal aj atentátnik.

Prečítajte si aj:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM