Niečo pre skutočných GURMÁNOV: Prestížny portál zostavil rebríček TOP slovenských jedál
Hoci sa v rebríčku najlepších slovenských jedál presadilo viacero tradičných dobrôt, prvé miesto môže niekoho prekvapiť.
Prestížny magazín Taste atlas sa zameral na TOP slovenské jedlá, ktoré radí ľuďom ochutnať, keď sa rozhodnú navštíviť našu krajinu. Do rebríčka zaradil 42 jedál.
Bohatý zoznam
Na spodných priečkach najlepších slovenských jedál sa umiestnil napríklad ovčí syr, makovník, bratislavské rožky, oškvarky, treska alebo strapačky.
My sa ale pozrieme na to najlepšie. Prvú dvadsiatku otvára krupicová kaša, o priečku vyššie (19. miesto) nájdeme bryndzové pirohy a smerom hore sú to potom zázrivské vojky (druh syrových korbáčikov), oravské korbáčiky, bryndza, skalický trdelník, špekáčiky, vianočka, moravské koláče a tesne pred TOP 10 sa umiestnil oštiepok.
TOP 10 slovenských jedál podľa Taste atals:
10. Parenica
9. Parené buchty
8. Kapustnica
7. Halušky (celkovo, bez uvedenia druhu, čiže aj ako príloha a pod.)
6. Guláš
5. Šišky
4. Lokše
3. Bryndzové halušky
2. Zemiakové placky
1. Ovčí salašnícky údený syr
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.
Foto: ilustračné