Aktualizované Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Veľmi smutná správa: Zomrela legendárna herečka Milka Zimková

Známa herečka, režisérka a spisovateľka odišla do umeleckého neba. Legendárnou sa stala aj vďaka filmu Pásla kone na betóne.

Ilustračný obrázok k článku Veľmi smutná správa: Zomrela legendárna herečka Milka Zimková
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Emílii Zimkovej nikto nepovedal inak ako Milka Zimková. Všestranná umelkyňa zomrela vo veku 71 rokov. Smutnú správu priniesla RTVS.

Podľa informácií RTVS zomrela Milka Zimková ešte v utorok 30. mája v nemocnici. Úmrtie pre televíziu potvrdil najprv bývalý manžel herečky Ondrej Zimka, neskôr i dcéra Milina Zimková.

Filmových či televíznych divákov si získala účinkovaním vo filme Pásla kone na betóne (1980). Kultová snímka odohrávajúca sa v Zimkovej rodnom kraji vznikla na základe jej rovnomenného knižného debutu. Úspešný film sa dočkal aj voľného pokračovania pod názvom …kone na betóne (1995).

Predstavila sa aj v vo filmoch, ako Kosenie jastrabej lúky (1981), Zrelá mladosť (1983), Sedmé nebe (1987), Proč? (1989) alebo Montiho čardáš (1989). Významný zdroj inšpirácie pre svoje diela našla v rodnom kraji.

Za svoju hereckú a autorskú prácu získala mnoho ocenení, medzi inými napríklad Hlavnú cenu medzinárodnej poroty na 40. festivale Divadla jedného herca v poľskom meste Vroclav.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM