Správy Zo Slovenska

Veľké PRESUNY naprieč Slovenskom: Môžete stretnúť konvoj zo zahraničia aj s vojakmi

Ministerstvo obrany upozorňuje na viaceré plánované a schválené cestné a železničné presuny ozbrojených síl, ale tiež zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez naše územie.

Ilustračný obrázok k článku Veľké PRESUNY naprieč Slovenskom: Môžete stretnúť konvoj zo zahraničia aj s vojakmi
Zdroj: TASR/MO SR

Presuny sa uskutočnia v období od 22. mája a následne počas júna. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu.

„Presuny súvisia s cvičením slovenských ozbrojených síl a tiež s pravidelnými a naplánovanými rotáciami v rámci Mnohonárodnej bojovej skupiny NATO v SR,“ priblížilo ministerstvo.

MO SR vysvetľuje, že ide o bežnú obmenu personálu a techniky v rámci harmonogramu jednotlivých kontingentov. Súbežne, ale nezávisle od rotácií sa uskutoční aj cvičenie Ozbrojených síl SR Alertex, ktoré preverí pripravenosť útvarov a zariadení OS SR. „Ide o bežné cvičenie, ktoré sa nijakým spôsobom nedotkne civilného obyvateľstva,“ doplnil rezort.

Ministerstvo deklaruje, že v súvislosti s presunmi prijalo potrebné organizačné opatrenia, aby minimalizovalo vplyv na bežnú premávku. Zároveň však apeluje na verejnosť, aby v rámci bezpečnosti a ohľaduplnosti umožnila vojakom plynulý prejazd a zdržala sa fotografovania alebo zaznamenávania presunov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM