Rastislav Búgel Zo Slovenska

Veľká sieť predajní elektroniky na Slovensku KONČÍ! Nahradí ich TÁTO značka

Je to oficiálne! Došlo k spojeniu dvoch veľkých hráčov na trhu s predajom elektroniky. Známe predajne nájdete pod novou značkou.

Ilustračný obrázok k článku Veľká sieť predajní elektroniky na Slovensku KONČÍ! Nahradí ich TÁTO značka
Zdroj: Freepik.com/nuraghies

Po schválení spojenia zlínskej skupiny HP TRONIC a NAY českým Úradom pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) v marci 2024, dostali obe spoločnosti zelenú k vytvoreniu spoločného holdingu aj od slovenského Protimonopolného úradu (PMÚ). Na svojom webe o tom informovala sieť DATART aj NAY.

Skupiny, ktoré vlastnia predajne NAY, Electro World, DATART a ETA tak vytvoria jedno veľké zoskupenie s názvom NAY-DATART.

Predajne zmenia názov

„Práve povolenie spojenia zo strany ÚOHS v Českej republike a PMÚ na Slovensku bolo kľúčovou podmienkou pre uskutočnenie nášho zámeru, ktorý začneme v nadchádzajúcich týždňoch postupne realizovať. Prvým krokom je príprava detailného plánu ďalšieho postupu,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti HP TRONIC Daniel Večeřa.

Všetky predajne na Slovensku budú fungovať pod značkou NAY, v Česku zase budú niesť názov DATART.

A čo reklamácie tovaru?

"Toto spojenie poskytuje synergické výhody prostredníctvom zdieľania skúseností a zvýšenia efektivity prevádzkových procesov najmä v oblasti logistiky, infraštruktúry, marketingu a nákupe tovarov. Umožní posilňovať strategickú pozíciu a lepšie využívať príležitosti nie len v kamenných predajniach, ale i na trhu elektronického obchodovania. Mnohoročné skúsenosti pomôžu rozširovať ponuku produktov, služieb a udržovať vysoký štandard starostlivosti o zákazníka,“ povedal predseda predstavenstva spoločnosti NAY a.s. Peter Zálešák.

„Zástupcovia oboch spoločností si veľmi vážia svojich zákazníkov a chcú uistiť, že avizované spojenie neovplyvní platné zmluvné záväzky, vrátane reklamácií ktoré sa vzťahujú na produkty a služby zakúpené v predajniach NAY, Electro World a DATART v Českej republike a na Slovensku, pred samotným spojením,“ píšu DATART a NAY v spoločnom vyhlásení.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM