Správy Zo zahraničia

Veľká GALÉRIA z pohrebu Benedikta XVI.: Dorazili známe tváre aj Heger s manželkou

Telesné pozostatky emeritného pápeža, ktorý zomrel na Silvestra vo veku 95 rokov, uložia do niekdajšej hrobky jeho predchodcu Jána Pavla II. v podzemí baziliky.

Ilustračný obrázok k článku Veľká GALÉRIA z pohrebu Benedikta XVI.: Dorazili známe tváre aj Heger s manželkou
20
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Rakvu s telom emeritného pápeža Benedikta XVI. odniesli po skončení štvrtkovej pohrebnej omše z Námestia svätého Petra vo Vatikáne do vatikánskej baziliky, kde bude pochovaný, informuje TASR.

Bez prezidentky

Na pohrebnej omši sa zúčastnilo viacero európskych politických lídrov. Prišiel aj poverený premiér Eduard Heger. Do Vatikánu letel spolu so svojou manželkou, s bratislavským arcibiskupom Mons. Stanislavom Zvolenským a s bývalým prešovským gréckokatolíckym arcibiskupom Jánom Babjakom.

Prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá Vatikán v minulosti navštívila, sa pohrebu nezúčastnila.

Rakva z cyprusového dreva

Rakvu na márach niesli 12 nosiči. Pred vstupom do Baziliky svätého Petra sa zastavili pred úradujúcim pápežom Františkom. Ten vstal z invalidného vozíka, dotkol sa rakvy a chvíľu sa modlil. Z námestia, na ktorom boli desiatky tisíc ľudí, sa ozýval potlesk.

Telo Benedikta XVI. bolo počas pohrebnej omše uložené v rakve z cyprusového dreva. Vnútri baziliky ju vložia do zinkovej rakvy a tú ďalej do dubovej truhly.

Telesné pozostatky emeritného pápeža, ktorý zomrel na Silvestra vo veku 95 rokov, uložia do niekdajšej hrobky jeho predchodcu Jána Pavla II. v podzemí baziliky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM