Rastislav Búgel Zo Slovenska

Veľká firma ZMENILA Slovákom pravidlá: Pracovať budú KRATŠIE, zarobia ROVNAKO

Známa spoločnosť prekvapila Slovákov. Skracuje im pracovný čas, no zarábať budú rovnako.

Ilustračný obrázok k článku Veľká firma ZMENILA Slovákom pravidlá: Pracovať budú KRATŠIE, zarobia ROVNAKO
Zdroj: JYSK

Známa spoločnosť JYSK od 1. septembra zaviedla skrátený pracovný čas. Ak by ste si mysleli, že sa to odzrkadli aj na výplate, ste na omyle.

Pracujú kratšie, výplata ostáva rovnaká

„V rámci neustálej snahy o zlepšenie pracovných podmienok zavádza JYSK Slovensko skrátenie pracovného úväzku pre všetkých zamestnancov na hlavný pracovný pomer na 37,5 hodiny týždenne – tzn. menej odpracovaných hodín pri zachovaní plnej mzdy,“ uvádza JYSK.

Spoločnosť zverejnila vyhlásenie, v ktorom uvádza, že cieľom opatrenia je posilnenie rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom.

Ide o úsporu 2,5 hodiny týždenne, čo podľa firmy znamená, že zamestnanci ročne získajú dva týždne voľna navyše.

Žiadaná zmena

„Skrátenie pracovného času so zachovaním plnej mzdy vedie k zvýšeniu priemernej hodinovej mzdy zamestnancov, čo má pozitívny dopad aj na ďalšie finančné benefity. Napríklad sa zvýši priemerná mzda používaná na výpočet náhrady za dovolenku,“ dodáva spoločnosť.

JYSK uvádza, že zamestnanci záujem o túto zmenu, ktorá je v medzinárodných firmách čoraz žiadanejšia, vyjadrili v tohtoročnom prieskume spokojnosti.

„Skrátenie pracovného času pri plnom plate je našou odpoveďou na výzvy pracovného trhu a dôkazom, že starostlivosť o zamestnancov je pre nás prioritou," povedal Roman Orviský, obchodný riaditeľ spoločnosti JYSK Slovensko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM