han Politika

Včerajšok v podaní Matoviča: Najprv sa vytočil kvôli Sputniku, potom vyvenčil Mačiaka!

Bývalý premiér Igor Matovič si nedá pokoj s príspevkami na sociálnych sieťach ani počas víkendu. Pri vakcíne Sputnik V poriadne v statuse vypenil, no ten druhý už bol hodný sobote.

Ilustračný obrázok k článku Včerajšok v podaní Matoviča: Najprv sa vytočil kvôli Sputniku, potom vyvenčil Mačiaka!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , Facebook.com/igor.matovic.7

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) sa vyjadril, aby bolo očkovanie vakcínou Sputnik V proti ochoreniu COVID-19 bez vekového limitu, teda aby ňou mohli byť očkovaní aj obyvatelia starší ako 60 rokov.

Je to v návode

„Verím, že zlomyseľní ľudia hnaní primitívnou geopolitickou nenávisťou tentoraz nedostanú priestor na svoje hry a starší ľudia dostanú možnosť sa očkovať vakcínou, ktorou chcú,“ napísal líder OĽANO na Facebooku.

„Výrobca vakcíny Sputnik V vo štvrtok zaslal nášmu Ministerstvu zdravotníctva oficiálny “Návod na lekárske použitie lieku”, ktorý bol aktualizovaný ešte 18. januára 2021. Po jeho doručení neexistuje žiadna legitímna prekážka, aby sa vakcínou Sputnik V mohli očkovať aj ľudia nad 60 rokov, presne tak ako vo všetkých 60-tich krajinách, kde sa Sputnikom očkuje,“ stojí v statuse ministra.

Reakcia rezortu

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) na margo veku skonštatovalo, že sa riadi oficiálnymi informáciami od výrobcu, ktoré hovoria o vekovej hranici od 18 do 60 rokov. Rezort však zároveň potvrdil, že koncom týždňa dostal dokument v ruskom jazyku, ktorý momentálne analyzuje. „Po dôkladnej analýze budeme verejnosť v priebehu budúceho týždňa informovať o detailoch,“ uviedla hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

Niečo nové z noviniek

Milý príspevok

Na obhajobu ministra financií treba však uviesť, že po statuse o vakcíne Sputnik V, zavesil na Facebook niečo „milé“. „Vy dnes ako? My s Mačiakom na materinej dúške,“ stojí v jeho druhej sobotnej aktivite na sociálnej sieti. Myslel tým svojho kocúra, ktorý sa volá Mačiak a pridal ak fotku štvornohého miláčika.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

SPUTNIK V bez limitu veku Výrobca vakcíny Sputnik V Gameleya vo štvrtok zaslal nášmu Ministerstvu zdravotníctva...

Posted by Igor Matovic on Saturday, June 5, 2021

Vy dnes ako? My s Mačiakom na materinej dúške,) 💚

Posted by Igor Matovic on Saturday, June 5, 2021
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM