han Zo Slovenska

ZLÁ situácia v zariadení pre seniorov: Polovica klientov má COVID-19. Dvaja zomreli

V špecializovanom zariadení pre seniorov s mentálnymi ochoreniami a demenciou Kosmatec v obci Ubľa v okrese Snina má polovica klientov potvrdené ochorenie COVID-19, pozitívni sú aj šiesti členovia personálu.

Ilustračný obrázok k článku ZLÁ situácia v zariadení pre seniorov: Polovica klientov má COVID-19. Dvaja zomreli
Zdroj: www.pixabay.com

Od 3. septembra, keď zaznamenali prvého pozitívneho, im dvaja klienti zomreli. Pôvod nákazy nepoznajú, všetci klienti i personál boli proti novému koronavírusu zaočkovaní. Pre TASR to potvrdila riaditeľka zariadenia Mária Kaťuchová.

Slová riaditeľky

„Máme 18 klientov, deviati majú potvrdené ochorenie. Uvidíme, ako sa to bude ďalej vyvíjať, je to ťažké, sú to všetko starí ľudia,“ uviedla s tým, že zariadenie prechádza do krízového režimu. Spomedzi šiestich pozitívne testovaných opatrovateliek majú mať niektoré ľahší, iné ťažší priebeh ochorenia, karantenizované sú v zariadení.

Kaťuchová si pôvod nákazy vysvetliť nevie. „Návštevy boli dovolené len vo vonkajšom prostredí. Očkovaní nepotrebujú test, čo neboli očkovaní, prichádzali na návštevu s testom, naozaj neviem, odkiaľ to prišlo,“ skonštatovala, pričom podotkla, že počas prvej a druhej vlny pandémie nemali v zariadení ani jedného pozitívneho.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM