Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

V ruskej televízii hovorili o Slovensku: Vraj sme už vo vojne a máme čakať priamy ÚTOK!

Bieloruský propagandista sa v ruskej štátnej televízii rozhovoril o našej krajine. A poslal jej odkaz, z ktorého mrazí.

Ilustračný obrázok k článku V ruskej televízii hovorili o Slovensku: Vraj sme už vo vojne a máme čakať priamy ÚTOK!
Zdroj: Twitter.com/Lubo Schmida

Záznam relácie ruskej štátnej televízie vzbudil na Slovensku obavy. Jej hosťom bol bieloruský historik a propagandista Vadim Gigin, ktorý sa v nej rozhovoril aj o našej krajine.

Slováci a Poliaci na muške

Sociálnymi sieťami sa začala šíriť časť relácie so slovenskými titulkami. Gigin v nej tvrdí, že Slovensko a Poľsko sú už súčasťou vojny, keďže sa pridali na stranu západu. Jeho slová pritom vyznievajú ako varovanie.

„Je potrebné, aby sme to pochopili nielen my, ale mimochodom aj poľskí a slovenskí občania, pretože o Slovensku sa veľa nehovorí. A Slovensko sa zmenilo na prvotriednu, v ničom nezaostávajúcu opraváreň techniky, zaisťujúcu presun a tak ďalej všetkého potrebného na Ukrajinu,“ hovorí na videu Gigin, ktorý často propaguje režimy Vladimira Putina a Alexandra Lukašenka.

Gigin ďalej hovorí o tom, že Ukrajinu intenzívne vyzbrojujeme. Podľa neho sme obnovili opustené vojenské fabriky a začali zbrane vo veľkom vyrábať a posielať našim východným susedom. Ostatní vystupujúci v reláci ho zatiaľ pozorne počúvajú a pritakávajú.

Logika vojny podľa Gigina

„Logika vojny je taká, že nezávisle na tom, čo si tu povieme, vojna príde aj na ich územie. Či už to budú raketové útoky, sabotážne skupiny alebo niečo iné,“ pohrozí následne Slovákom.

S Ukrajinou sme podľa Gigina vytvorili jednotný vojensko-priemyselný komplex, čím sme sa prakticky zapojili do vojny. „Je len otázkou času, kedy k nim príde horúca fáza,“ uzavrel svoj preslov.

Gigin je vyštudovaný bieloruský historik, dodnes je dekanom na univerzite. S režimom je blízko spätý. S propagandis­tickými prejavmi často vystupuje v bieloruských médiách. V minulosti bol zaradený aj na sankčný zoznam Európskej únie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM