ELA Magazín Cestovanie

V perle Jadranu je už teraz HLAVA na HLAVE! Mesto hlási MASOVÝ nápor turistov

Letné prázdniny začínajú až o pár dní, no Chorvátsko, ktoré je top destináciou Slovákov, už teraz praská vo švíkoch. Najmä jeho perla Jadranu.

Ilustračný obrázok k článku V perle Jadranu je už teraz HLAVA na HLAVE! Mesto hlási MASOVÝ nápor turistov
20
Galéria

Tak hovoria miestni Dubrovníku, najpôsobivejšiemu a najkrajšiemu mestu, ktoré sa nachádza v južnej Dalmácii. Toto mestečko, ktoré má iba 43-tisíc obyvateľov, sme stihli navštíviť ešte pred letnou sezónou, v polovici mája. Užili sme si tak pokojné a nie preplnené ulice s malebnými zákutiami. O mesiac neskôr je už situácia úplne iná.

Ako píšu tamojšie médiá, mesto už teraz láme rekordy a očakáva najsilnejšiu turistickú sezónu.

Ako informuje web dnevnik.hr, momentálne do Dubrovníka mieria hlavne turisti, ktorí do mesta cestujú letecky. „Súdiac podľa toho, čo sme dnes ráno zaznamenali na letisku, môžeme očakávať príliv ďalších návštevníkov vo zvyšku dňa,“ vyhlásila reportérka Dnevniku v sobotu.

Predsezóna vraj v meste prekonala všetky očakávania. Dovolenkárov má byť o zhruba 30 % viac ako vlani, a to sezóna ešte ani poriadne nezačala.

Dubrovnícke letisko Rudera Boškoviča sa pripravuje na historicky rekordný rok. „Očakávajú viac ako tri milióny cestujúcich,“ uviedla reportérka.

Perla Jadranu každoročne priláka obrovské množstvo turistov, Čechov a Slovákov. Veľký záujem je tento rok podľa webu hrt.hr aj o Istriu. V polovici júna web hlásil 360-tisíc návštevníkov Chorvátska, z ktorých tretina bola práve na Istrii. Jún bol pritom slabší ako predchádzajúce mesiace v porovnaní s predchádzajú­cim rokom.

Ilustračné foto

Čo je potrebné vedieť k letným dovolenkám?

Dubrovník - perla Jadranu
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM