Cestovanie

V Chorvátsku hrozí NEBEZPEČENSTVO: Rozzúrené psy ÚTOČIA! Napádajú aj turistov

Chorvátska polícia bije na poplach. V krajine sa začali množiť útoky rozzúrených psov.

Ilustračný obrázok k článku V Chorvátsku hrozí NEBEZPEČENSTVO: Rozzúrené psy ÚTOČIA! Napádajú aj turistov
Zdroj: Unsplash.com

Chorvátska polícia bije na poplach. Informovala, že v krajine začali pribúdať prípady, kedy rozzúrené psy zaútočili na ľudí. Za niekoľko dní evidujú viacero incidentov.

Viacero útokov

V piatok na ostrove Iž utiekol 44-ročnému mužovi pes a ľahko zranil malé dieťa. O niekoľko dní neskôr útočil pes 77-ročnej ženy. Nemala ho na vôdzke.

Na ostrove Pag zase pes zranil maloletú dovolenkárku. Majiteľov všetkých psov teraz vyšetruje polícia a nevyhnú sa pokute. Tej sa nevyhne ani 55-ročný muž, ktorého päť psov sa bez dozoru potulovalo po ceste v oblasti Gračac.

Varovanie polície

Tamojšia polícia sa preto rozhodla varovať dovolenkárov aj domácich. Majiteľov psov vyzvala, aby mali svoje zvieratá pod drobnohľadom a nepúšťali ich na voľno.

„Okrem povinnosti chovať zvieratá v primeraných podmienkach a poskytnúť im možnosť pohybu sú majitelia povinní prijať aj určité bezpečnostné opatrenia, aby ich miláčikovia neohrozovali ľudí a cudzie zvieratá,“ ozrejmila chorvátska polícia.

Strážcovia zákona ďalej dodali: „Pri venčení by preto majitelia mali držať psov na vôdzke, aby obmedzili voľný pohyb zvieraťa a zabránili prípadným útokom na iné zvieratá alebo ľudí, najmä deti. Taktiež, ak ide o nebezpečného alebo potenciálne nebezpečného psa, musí mať pri vyvedení na verejné priestranstvo aj náhubok.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM