Monika Hanigovská Magazín

V aute si vyložila nohy na palubnú dosku: Dievča ostalo BEZ ČELA, môže sa to stať i vám!

Nesprávne sedenie v aute ju poznačilo fyzicky aj psychicky.

Ilustračný obrázok k článku V aute si vyložila nohy na palubnú dosku: Dievča ostalo BEZ ČELA, môže sa to stať i vám!
Zdroj: Facebook.com/Gráinne Kealy

Mala len 22 rokov, keď jej cesta autom zmenila život. No Grainne Kealyová s následkami bojuje dodnes. Mladá žena robí preto osvetu. Nechce, aby niekto zažil to, čo ona!

Len si vystrela nohy

V jedno ráno sa cestou v aute rozhodla, že si na sedadle urobí pohodlie po svojom. Dievčina si chodidlá vystrela na palubnú dosku auta. „Robila som to len zriedka, ale v to ráno som mala na nohách nový pár topánok a vedela som, že takto v aute nič nezašpiním,“ prezradila príčinu tohto rozhodnutia pre The Sun.

Pokojnú cestu si však dlho neužila, vodič počas jazdy dostal šmyk a narazili v rýchlosti 120 km/h. „Nafúkli sa airbagy a pretože som mala nohy vyložené, moje kolená mi stláčali tvár,“ opisuje začiatok hrôzy, ktoré si spôsobila nesprávnym sedením v aute.

Ako pripomínajú anglické noviny, vďaka tomu utrpela v oblasti tváre spolu 120 nárazov do čela.

Umelé čelo

V nemocnici zistili, že mladé dievča má na tvári viacnásobné zlomeniny, a z mozgu jej vyteká mozgovomiechový mok. Napriek tomu, že operácia skončila úspešne, Grainne sa po roku opäť ocitla v nemocnici. Špecialisti jej museli odstrániť čelo, pričom ďalšie dva roky žila bez neho. Po tomto období jej ho nahradili protézou.

Problém s komunikáciou

Napriek tomu, že sa nám môže zdať, že sa mladá Írka už nelíši od svojich rovesníkov, nehoda ju podľa vlastných slov výrazne poznačila. „Stále sa na seba nerada dívam do zrkadla, nemám rada svoju tvár.“

Problém má aj počas komunikácie. „Uprostred rozhovoru neustále strácam slová. To sa mi môže stať aj 20-krát za deň,“ pričom dodáva, že v prípade, ak sa v jej blízkosti rozpráva príliš veľa ľudí, tak ju často rozbolí hlava.

Obľúbená poloha

Teraz obracia pozornosť na ľudí, ktorí takto cestujú v aute. Tento trend si všíma najmä prostredníctvom fotiek na obľúbených sociálnych sieťach.

A neobchádza ani mnohé zahraničné hviezdy, ktoré sú vzorom pre dnešnú generáciu. „Títo ľudia si vôbec neuvedomujú, že dávajú nesprávny príklad tým, že si vyložia nohy na palubnú dosku,“ varuje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Me with no forehead - wow those eyebrows though 😱😂

Posted by Gráinne Kealy on Thursday, August 10, 2017

The day before I got my new Italian ceramic forehead...

Posted by Gráinne Kealy on Thursday, August 10, 2017
Posted by Gráinne Kealy on Sunday, September 8, 2019
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM