Už ste skúšali kávu s olivovým OLEJOM? Nemá odpornú chuť, pre TOTO všetko vás prekvapí!
Ak ste občasní či vášniví kávičkári, skúste kávu s olejom. Oceníte na nej hneď niekoľko výhod.
Espresso, ristretto, cappuccino či lungo? Vypýtajte si kávu s olivovým olejom. Možno sa vám zdá táto kombinácia divná až odpudivá, no aj vás veľmi rýchlo prekvapí chuťou a niekoľkými ďalšími výhodami.
Skúste dúšok
Prečo teda pridávať do kávy olivový olej? „No v prvom rade pre jej chuť! Aj keď sa to môže zdať nezvyčajné, malý dotyk kvalitného olivového oleja v espresse alebo latte dodáva nápoju zamatovú textúru. Olej navyše pomáha zmierniť horkosť kávy a dodá jej svieži tón,“ pripomína Cafebarista.
No okrem zlepšenej chute sú tu zdravotné výhody. Olivový olej má protizápalové, antioxidačné, antimikrobiálne a protirakovinové účinky.
Oleato
„Olejovú kávu“ s názvom Oleato pred nejakým časom predstavil istý populárny kaviarenský reťazec v Miláne. No svoju kávu vylepšenú kávu si môžete urobiť aj doma, alebo o to požiadať svojho baristu.
Ako na to? Vo väčšej šálke si pripravte espresso. Do pripravenej kávy pridajte polievkovú lyžicu kvalitného olivového oleja. Na kvalite nešetrite, neoplatí sa to. Prečo? Ak použijete menej kvalitný olivový olej, na jazyk sa vám dostane len akási trpká kávova príchuť. V poslednom kroku zoberte ručný napeňovač mlieka a miešajte ním kávu a olivový olej až do krémovej peny. A je to! Skúsiť to môžete tiež s kokosovým olejom.
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.
Foto: ilustračné