Už ste niekedy ochutnali tekvicu na sladko? Čo tak skúsiť TIETO mafiny od Gigi!
Aktuálny sezónny hit je bezpochyby tekvica. Nielen však na vyrezávanie kvôli Halloweenu, ale aj ako chutná ingrediencia do kuchyne! Vie o tom aj naša blogerka.
Iste ste už zaregistrovali na našom portáli Dnes24.sk pravidelnú rubriku Gigi varí, kde blogerka Stanka Šišková ponúka svoje báječné recepty.
Niečo o tekvici
Keďže si naša šikovná Gigi, ako mamičku dvoch detí prezývajú najbližší, vybrala tentoraz ako hlavnú surovinu tekvicu, tu je niekoľko zaujímavostí o nej.
- posilňuje imunitu
- zmenšuje tukové vankúšiky
- pomáha počas tehotenstva
- podporuje lepšie trávenie
- napomáha ku zdravým spermiám
Pochúťka ku kávičke či na desiatu
Prejdime k receptu tekvicových mafinov. „Keď sa vám do rúk dostane veľká tekvica, môžete si z nej spraviť polievku, rezance či rizoto. Ale taktiež aj takéto chutné tekvicovo-makové mafinky s čokoládou a nektárinkami,“ priznáva Stanka alias Gigi.
Ako na to?
1. Stačí si očistenú časť tekvice uvariť a rozmixovať na pyré.
2. Postupne pridať rozmixované ovsené vločky s makom (na múku cca 400 gramov), 2 dcl mlieka, 60 gramov roztopeného masla, jeden kypriaci prášok, práškový cukor (rozmixovaný trstinový cukor), dve vajcia.
3. Následne nám vznikne redšia hmota, do ktorej môžete pridať viac múky. Hmotou naplníme formičky na mafiny.
4. Rozlomíme čokoládu a dáme do hmoty vo formičkách spolu s nakrájanou nektárinkou.
„Výsledok je celkom zaujímavý, veď vlastne skúste a uvidíte sami. Tieto mafiny sú vhodné na raňajky, desiatu alebo len tak ku kávičke,“ doplnila Stanka.