ELA Technológie

Umelá inteligencia už aj v médiách: Andrea je REVOLUČNÁ slovenská moderátorka spravodajstva!

Umelá inteligencia (AI) sa dostáva do popredia čoraz viac. A to už aj do novinárskeho sveta.

Ilustračný obrázok k článku Umelá inteligencia už aj v médiách: Andrea je REVOLUČNÁ slovenská moderátorka spravodajstva!
Zdroj: Reprofoto - topky.sk

Redakcia Topky.sk testuje ako prvá na Slovensku umelú inteligenciu v spravodajstve.

Moderátorka Andrea

„Redakcia Topiek testuje ako prvá na Slovensku umelú inteligenciu v spravodajstve. Poskytovanie informácií je určite jednou zo schopností, pri ktorých umelá inteligencia postupne nachádza svoje uplatnenie. Aj keď svet už spoznal prvú webovú stránku, ktorú vytvorila umelá inteligencia bez zásahu človeka, reportérov a redaktorov a nahradila ich nezaujatá umelá inteligencia, za naším spravodajstvom stojí reálny človek, ktorý titulky jednotlivých článkov vybral,“ píše v tlačovej správe Zoznam.sk.

Neživá moderátorka Andrea sa predstavila a v prázdnom newsroome prečítala krátke správy o hlavných udalostiach zo včerajšieho dňa: VIDEO s moderátorkou Andreou nájdete TU.

Príchod ChatGPT mení pravidlá hry v každej oblasti. A hoci sa možnosti použitia umelej inteligencie ešte stále len testujú, dôležitým faktom je to, že jazykový model dokáže vyprodukovať množstvo textu a informácií.

Umelú inteligenciu v podobe virtuálnej osoby – bankárky Vesny využíva už dlhšie v svojej pobočke v Bratislave napríklad aj Slovenská sporiteľňa. Využitie technologických noviniek skúma aj mediálny dom News and Media Holding a tiež aj agentúra SITA.

Budúcnosť AI

Umelá inteligencia sa v posledných rokoch stala stále dôležitejšou súčasťou spravodajských médií. Zatiaľ čo novinári stále zostávajú hlavnými tvorcami obsahu a vyšetrovateľmi, AI môže pomôcť zjednodušiť ich prácu tým, že zlepšuje a urýchľuje spracovanie a analýzu veľkého množstva dát.

Za spravodajstvom Topiek ale stojí reálny človek, ktorý titulky jednotlivých článkov vybral.

"Použitie umelej inteligencie na moderovanie spravodajstva je ďalším príkladom toho, ako sa technológie môžu použiť na zlepšenie a inováciu v rôznych oblastiach. Ide o významný krok smerom k budúcnosti a prispôsobeniu sa rýchlo meniacim sa potrebám a trendom v digitálnom svete,” uzatvára vydavateľstvo.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM