han Šport Hokej

TVRDÝ verdikt pre Rusov a Bielorusov: Pokiaľ bude vojna na Ukrajine, v hokeji si NEPÍPNU!

Ruskí a bieloruskí hokejisti nebudú môcť súťažiť na podujatiach Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), pokiaľ bude trvať vojna na Ukrajine.

Ilustračný obrázok k článku TVRDÝ verdikt pre Rusov a Bielorusov: Pokiaľ bude vojna na Ukrajine, v hokeji si NEPÍPNU!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Uviedol to prezident organizácie Luc Tardif. Obe krajiny sú vylúčené z podujatí IIHF predbežne do konca roka 2024 a o predĺžení na ďalší rok sa rozhodne budúci rok v marci.

„Dúfam, že Rusko a Bielorusko sa vrátia čo najskôr, pretože to bude znamenať, že vojna sa skončila. No nikto nevie, ako dlho to bude trvať,“ povedal Tardif podľa AP v záverečný deň majstrovstiev sveta žien v kanadskom Bramptone.

Naposledy? Február 2022

Ruské a bieloruské tímy sa predstavili naposledy na podujatí pod hlavičkou IIHF vo februári 2022, keď štartovali na zimných olympijských hrách v Pekingu. Tie sa skončili krátko predtým, ako Rusko napadlo Ukrajinu. Federácia následne vylúčila obe krajiny zo svojich podujatí a tohtoročné MS preložila z Petrohradu do Tampere a Rigy.

Ak IIHF predĺži zákaz o ďalší rok, Bielorusko sa nebude môcť zúčastniť na olympijskej kvalifikácii a tým pádom príde o štart na ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM