Monika Hanigovská Magazín

Tretí rok bez veľkolepého Plesu v opere: Organizátor nestráca NÁDEJ, aké má PLÁNY?

Bolo to prestížne podujatie, ktoré dlhé roky otváralo plesovú sezónu na Slovensku. Čo s ním bude? Zisťovali sme to priamo od organizátora.

Ilustračný obrázok k článku Tretí rok bez veľkolepého Plesu v opere: Organizátor nestráca NÁDEJ, aké má PLÁNY?
Zdroj: instagram.com/wineloversclubsk , Instagram.com/tvmarkizaofficial

Ples v opere patril medzi najväčšie spoločenské podujatia svojho druhu na Slovensku. V historickej budove Slovenského národného divadla sa nielen zabávalo, no vďaka dobročinnosti pozvaných hostí aj pomáhalo tým, ktorí to potrebovali.

V roku 2020 odišiel hlavný sponzor podujatia, prišla pandémia koronavírusu a dala stopku spoločenským akciám – inak to nebolo ani v prípade známeho plesu. Redakcia Dnes24 zisťovala, čo bude s projektom, ktorý dve desaťročia otváral plesovú sezónu.

Organizátori veria v zmenu

Projekt mali počas celého pôsobenia na starosti Andrea Cocherová a Peter Princ z agentúry Monarch. Oslovili sme preto samotnú agentúru. „Veríme, že táto tradícia si v správnej chvíli opäť nájde svoje miesto (doslova aj vzhľadom na plánovanú rekonštrukciu historickej budovy SND). V organizácii dobročinného Plesu v opere plánujeme pokračovať, pričom sa musí stretnúť viacero elementov, aby sme dôstojne nadviazali na úspešných dvadsať ročníkov,“ prezradila Soňa Princová z agentúry Monarch.

Potrebujú však pomoc: „Okrem vhodného miesta konania potrebuje tento ples tiež podporu partnerov, aby mohol napĺňať svoj dobročinný účel a zároveň aj naďalej udržiavať vysokú úroveň kultúry a noblesy,“ doplnila Princová.

Na jubilejnom a zatiaľ poslednom 20. ročníku sa úderom gongu bavilo 300 párov osobností z oblastí vedy, športu, medicíny, politiky či kultúry.

Počas jedného večera sa na dobročinné účely vyzbieralo 270 710 eur.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM