Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Obrovský TRAPAS poslankyne OĽANO: Kým Kollár rečnil o úcte, ona v hľadisku ZASPALA!

Kamery zachytili na oslavách okrúleho výročia ústavy zvláštny moment. V publiku plnom významných osobností si poslankyňa OĽANO zdriemla.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský TRAPAS poslankyne OĽANO: Kým Kollár rečnil o úcte, ona v hľadisku ZASPALA!
Zdroj: Reprofoto RTVS , TASR/Pavel Neubauer

Okrúhle výročie Dňa ústavy si vyslúžilo veľkolepé oslavy. V Národnej rade SR prebehol deň otvorených dverí, ktorý prilákal množstvo návštevníkov. V slávnostnej časti sa do publika posadili súčasní i bývalí politici, známe osobnosti aj cirkevní hodnostári.

Viac úcty

S príhovorom sa pred nich postavil predseda Národnej rady SR a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár. Priblížil históriu vzniku tohto dokumentu a vyzval na väčšiu k ústave.

„Ústava by si zaslúžila od nás všetkých viac úcty, viac rešpektu. Veď v občianskej spoločnosti sa na ústavu prisahá ako v náboženských spoločnostiach na sväté knihy,“ povedal za rečníckym pultom.

Kollár tiež podotkol, že žiadne ľudské dielo nie je dokonalé a aj ústava môže mať svoje chybičky. „Ale nemôžeme nekonštatovať, že za tridsať rokov nedošlo k žiadnej kolízii vo verejnom živote, ktorá by bola zapríčinená zlou textáciou Ústavy. Hlasy, ktoré volajú po prijatí novej ústavy, nepokladám za oprávnené. Určite je potrebné jej text podrobne skúmať, nájsť kritické miesta, ktoré by bolo treba zhodnotiť a prípadne zmeniť,“ uzavrel.

Šlofík počas príhovoru

Pri Kollárovom príhovore kamery zachytili v publiku zvláštny moment. Hostia sedeli a pozorne počúvali, jedna dáma medzi nimi však evidentne spala. Išlo o poslankyňu OĽANO Zitu Pleštinskú, starostku obce Chmeľnica a bývalú europoslankyňu.

Príhovor vysielalo naživo viacero médií vrátane verenoprávnej RTVS. Práve tu sa objavil záber driemajúcej poslankyne. Okolo nej sedeli osobnosti ako herečka Božidara Turzonovová či bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský. Pleštinská mala hlavu vyvrátenú dozadu a zatvorené oči. Ťažko povedať, či poslankyňu Kollárov príhovor unudil, alebo ju jednoducho premohla únava.

Pokojný priebeh

Priebeh verejných podujatí a zhromaždení pri príležitosti Dňa Ústavy SR bol podľa polície pokojný. Potvrdil to bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Policajti riešili len drobnosti.

Bratislavská mestská polícia informovala, že sa na Námestí SNP musela vyrovnať s nepovoleným zabratím priestranstva stavbou pódia. Ha Hodžovom námestí s nepovolenou hudobnou produkciou. „Podujatia inak prebiehali v pokojnom duchu,“ priblížili mestskí policajti.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM