han Zo Slovenska

TRAGICKÁ sobota: Na Donovaloch zomrel lyžiar. Záchranári robili, čo mohli...

Záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS) sú počas prvého marcového víkendu v pohotovosti. Žiaľ, oznámili aj mimoriadne smutnú správu...

Ilustračný obrázok k článku TRAGICKÁ sobota: Na Donovaloch zomrel lyžiar. Záchranári robili, čo mohli...
Zdroj: Facebook.com/Horská záchranná služba

Mimoriadne smutnú správu zverejnili horskí záchranári na sociálnej sieti. „Dňa 4. 3. 2023 v obedňajších hodinách boli záchranári HZS slúžiaci na Donovaloch požiadaní o pomoc pre 49 – ročného lyžiara zo Slovenska, ktorý pociťoval srdcovú nevoľnosť pri výstupnej stanici na Novej holi,“ uviedli na Facebooku.

Stav sa zhoršoval

Až do príchodu záchranárov sa zdravotný stav muža zhoršoval, po príchode k pacientovi a zhodnotení jeho zdravotného stavu už horskí záchranári zahájili KPR. „O súčinnosť boli požiadaní aj leteckí záchranári z Banskej Bystrice. Po prílete vrtuľníka záchranári spoločne s posádkou VZZS pokračovali v rozšírenej KPR 50 minút, no napriek veľkej snahe všetkých zúčastnených sa muža zachrániť nepodarilo,“ skonštatovali záchranári.

„Z Novej hole záchranári HZS následne pozostatky nebohého muža transportovali k Domu HZS na Donovaloch, kde bol privolaný obhliadajúci lekár,“ uzavreli.

Viac ČLÁNKOV, ktoré vás zaujmú:

Resuscitácia lyžiara na Novej holi Dňa 4. 3. 2023 v obedňajších hodinách boli záchranári HZS slúžiaci na Donovaloch...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, March 4, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM