Monika Hanigovská Zo Slovenska

TRAGICKÁ nehoda sa dotkla i Hegera: Verejnosť požiadal o pomoc pozostalým

Premiér si na Univerzite Komenského uctil pamiatku obetí tragickej nehody.

Ilustračný obrázok k článku TRAGICKÁ nehoda sa dotkla i Hegera: Verejnosť požiadal o pomoc pozostalým
4
Galéria

Premiér Eduard Heger (OĽANO) si v priestoroch auly Univerzity Komenského (UK) v Bratislave uctil pamiatku obetí nedeľňajšej (2. 10.) tragickej dopravnej nehody, ktorá si doteraz vyžiadala päť obetí a viacero zranených mladých ľudí.

„Ako otec štyroch detí si o to viac neviem predstaviť bolesť, ktorú teraz prežívajú rodičia a príbuzní,“ vyhlásil Heger ako dočasný minister školstva, po tom, ako sa zapísal do troch kondolenčných kníh na pamiatku zosnulých študentov UK.

Hegerov odkaz verejnosti

Rodine obetí vyjadril úprimnú sústrasť a v tejto súvislosti zároveň verejnosť požiadal o pomoc pozostalým. „Pomôžme im, ako najlepšie vieme, aby tento čas zvládli,“ doplnil.

Premiér nechal vyvesiť na rezorte čiernu zástavu. „Ide o mimoriadne citlivú situáciu a smrť prevažne študentov zarmútila celú krajinu,“ napísal na svojom Facebooku.

„Som v kontakte aj s ministrom zdravotníctva a ministrom vnútra. Pravidelne sa informujem o stave zranených a priebehu vyšetrovania,“ povedal premiér.

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM