Správy Zo zahraničia

Tragédia na pľaci: Herec Alec Baldwin počas nakrúcania filmu zastrelil ženu

Nakrúcanie nového westernu sa zmenilo na hrôzu. Známy americký herec postrelil režiséra i kameramanku, tá v nemocnici zraneniam podľahla.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na pľaci: Herec Alec Baldwin počas nakrúcania filmu zastrelil ženu
Zdroj: TASR/AP

Americký herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou smrteľne postrelil kameramanku a ďalšiu osobu zranil. Došlo k tomu počas štvrtkového natáčania filmu v americkom štáte Nové Mexiko. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na políciu.

Kameramanka zraneniam podľahla

K tragédii došlo pri natáčaní westernu s názvom „Rust“, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu.

Halyna Hutchinsová a Joel Souza „boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin,“ uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň bola používaná ako rekvizita.

Postrelenú 42-ročnú kameramanku previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Muža, režiséra filmu, so zraneniami (48) previezla sanitka do inej nemocnice. Jeho stav je v súčasnosti kritický.

Obvinenie zatiaľ nevzniesli

Polícia prípad vyšetruje s cieľom zistiť jeho presné okolnosti. V súvislosti s incidentom nebolo vznesené dosiaľ žiadne obvinenie.

Baldwin v pripravovanom filme hrá Harlanda Rusta, vyhnanca, ktorého vnuk je usvedčený z vraždy. Spolu sa vydajú na útek, keď je chlapec odsúdený za tento zločin na trest smrti obesením. Baldwin je aj producentom filmu.

Baldwin (63) odštartoval svoju televíznu a filmovú kariéru v 80. rokoch minulého storočia. Okrem množstva významných filmových úloh si získal fanúšikov aj stvárnením bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v televíznom programe Saturday Night Live.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM