Ľubomír Hudačko Magazín

TIP na catering k Silvestru či medzi sviatkami: Popradčanka tvorí NÁDHERNÉ slané torty, FOTO

Popradčanka Slávka dostala na svoju prácu väčšiu odozvu, keď pripravila skôr slané ako sladké torty. A následne ich začala pripravovať v originálnom šate.

Ilustračný obrázok k článku TIP na catering k Silvestru či medzi sviatkami: Popradčanka tvorí NÁDHERNÉ slané torty, FOTO
25
Galéria
Zdroj: archív respondentky

Výrobky sa vždy snaží prispôsobiť potrebám zákazníka. Keď dostane zadanie pre poľovníka, tak mu logicky nespraví srdiečko, ale niečo, čo mu je blízke. Vznikajú tak aj ďalšie obrysy ako klavír, darčekový kôš, srdce či fľaša. Hlavným ochutnávačom je u Slávky hlavne jej manžel.

Bryndzová aj vajíčková

„Keď miešame nové príchute, musí nás byť viac. A keď to chutí vnúčikovi, viem, že to môže byť. Asi najviac má úspech klasika ako kytica, srdiečko či kocka. Prispôsobím sa podľa príležitostí aj na krstiny, svadbu a promócie,“ hovorí ďalej o svojich skúsenostiach.

Pripravila už aj bezlepkovú a bezlaktózovú tortu v jednom. V okruhu jej známych a rodiny majú úspech najmä klasické príchute ako bryndzová, vajíčková, syrová a bylinková.

„Korpus s miešaním a skladaním do tvaru trvá asi dve hodiny. Potom je najlepšie nechať vytuhnúť do druhého dňa. Zdobenie podľa náročnosti trvá dve až štyri hodiny,“ dodala na záver Slávka.

Jej tvorbu nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Slané torty Slávky z Popradu majú veľký úspech
25
Galéria
Zdroj: archív respondentky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM