TIP na catering k Silvestru či medzi sviatkami: Popradčanka tvorí NÁDHERNÉ slané torty, FOTO
Popradčanka Slávka dostala na svoju prácu väčšiu odozvu, keď pripravila skôr slané ako sladké torty. A následne ich začala pripravovať v originálnom šate.
Výrobky sa vždy snaží prispôsobiť potrebám zákazníka. Keď dostane zadanie pre poľovníka, tak mu logicky nespraví srdiečko, ale niečo, čo mu je blízke. Vznikajú tak aj ďalšie obrysy ako klavír, darčekový kôš, srdce či fľaša. Hlavným ochutnávačom je u Slávky hlavne jej manžel.
Bryndzová aj vajíčková
„Keď miešame nové príchute, musí nás byť viac. A keď to chutí vnúčikovi, viem, že to môže byť. Asi najviac má úspech klasika ako kytica, srdiečko či kocka. Prispôsobím sa podľa príležitostí aj na krstiny, svadbu a promócie,“ hovorí ďalej o svojich skúsenostiach.
Pripravila už aj bezlepkovú a bezlaktózovú tortu v jednom. V okruhu jej známych a rodiny majú úspech najmä klasické príchute ako bryndzová, vajíčková, syrová a bylinková.
„Korpus s miešaním a skladaním do tvaru trvá asi dve hodiny. Potom je najlepšie nechať vytuhnúť do druhého dňa. Zdobenie podľa náročnosti trvá dve až štyri hodiny,“ dodala na záver Slávka.
Jej tvorbu nájdete v priloženej fotogalérii.