Ľubomír Hudačko Magazín

TIP na catering k Silvestru či medzi sviatkami: Popradčanka tvorí NÁDHERNÉ slané torty, FOTO

Popradčanka Slávka dostala na svoju prácu väčšiu odozvu, keď pripravila skôr slané ako sladké torty. A následne ich začala pripravovať v originálnom šate.

Ilustračný obrázok k článku TIP na catering k Silvestru či medzi sviatkami: Popradčanka tvorí NÁDHERNÉ slané torty, FOTO
25
Galéria
Zdroj: archív respondentky

Nachystať jedlo tak, aby jedli aj oči, je takisto súčasťou jeho prípravy. Veľmi dobre to vie aj Slávka z Popradu, ktorá sa venuje tvorbe slaných tort. Intenzívnejšie sa im začala venovať najmä na materskej dovolenke.

Najprv pre rodinu pripravovala na oslavy chuťovky či misy, postupne vznikali aj prvé torty.

„Niekedy v roku 2014 ma sestra presvedčila, aby sme k tomu spustili aj profil na facebooku Slané torty od Saly. Je však ťažko povedať, koľko týždenne ich pripravím. Výrobky robievam popri práci ako koníček a niekedy sú tri do týždňa, niekedy ani jedna. Najviac vďačím sestre Zuzke, ktorá ma celý čas podporuje. Zo začiatku som skúšala pripravovať aj sladké torty, lenže sama sladké veľmi nemusím,“ povedala v rozhovore pre náš portál.

Čo je v korpuse

Torty sa hosťom či zákazníkom vždy páčili, ale keď začala vyrábať už len slané, mali väčšiu odozvu. Slávka prezradila čo-to aj z ich príprav.

„Na korpus používam toastový chlieb a nátierku podľa výberu objednávateľa. Niekedy sa dajú použiť dve nátierky, ale tak, aby ladili chute. Do korpusu určite patrí šunka, vajíčka či syr. A na ozdobe sa tiež vždy so zákazníkom dohodnem,“ vysvetľuje ďalej šikovná aranžérka.

Ktoré chute sú najobľúbenejšie? Ďalšie zaujímavosti sa dozviete na 2. strane.

Objektívom: Slané torty Slávky z Popradu majú veľký úspech
25
Galéria
Zdroj: archív respondentky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM