Rastislav Búgel Zo Slovenska

Tešíte sa na pokojný víkend? SMOLA! Prichádzajú nové vlny BÚROK

Pokojné počasie je minulosťou. S blížiacim sa víkendom by ste mali prehodnotiť svoje plány.

Ilustračný obrázok k článku Tešíte sa na pokojný víkend? SMOLA! Prichádzajú nové vlny BÚROK
Zdroj: Pexels.com , Unsplash.com

Hoci stred týždňa priniesol na Slovensku upokojenie situácie, počasie sa opäť zhorší. Prvé prehánky a búrky sa očakávajú už vo štvrtok popoludní a večer.

Zhoršenie počasia

„Výrazne nebezpečnejšia situácia sa bude odohrávať západne od Slovenska v Nemecku, v Česku a v Rakúsku, kde hrozia aj intenzívne búrky. U nás zatiaľ hrozia predfrontálne búrky, no v týchto krajinách už bude búrky iniciovať samotný studený front,“ informuje iMeteo.sk.

V noci zo štvrtka na piatok začne studený front ovplyvňovať aj počasie u nás. Vo štvrtok v neskorších večerných hodinách, prípadne v noci na piatok môže nad naše územie doraziť od severozápadu výraznejšia vlna búrok.

Odštartuje to už v piatok

„Záver pracovného týždňa bude na našom území veľmi búrlivý. Priamo nad Slovenskom sa už bude nachádzať studený front a naše územie čaká niekoľko vĺn intenzívnych búrok, ktoré sa budú vytvárať na tomto studenom fronte,“ upozorňuje server.

Búrlivý víkend

Búrlivého počasia sa nezbavíme ani počas víkendu. V sobotu bude počasie ešte pokojnejšie, no podvečer hrozia na západe búrky.

„Oveľa nebezpečnejšie búrky nás čakajú v nedeľu, po ktorých nás postupne čaká aj vlna výraznejšieho ochladenia. Po relatívne pokojnej strede nás tak čaká ďalšia vlna búrlivých dní,“ dodáva iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM